Emilian Eva, condamnat la 2 ani și 11 luni de închisoare

Procurorul Emilian Eva a fost condamnat marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 2 ani şi 11 luni închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia.

De asemenea, Emilian Eva a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 12.000 lei pentru fals în declaraţii, însă el a fost achitat pentru spălare de bani.

Instanţa a dispus în cazul lui Emilian Eva un termen de supraveghere de 4 ani, el fiind obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile în cadrul Consiliului Local Iaşi - Direcţia de Asistenţă Comunitară sau Direcţia Exploatare Patrimoniu.

În acelaşi dosar, fiica procurorului, Bianca Mădălina Eva, şi nepotul său, Ioan Eva, au fost achitaţi pentru mărturie mincinoasă.

Pe latură civilă, judecătorii au dispus confiscarea de la Emilian Eva a sumelor de 18.400 euro şi 2.700 lei, precum şi trei tablouri: "Cu gândul la tine" semnat Alexandru Panatta Codreanu, "Ulcică cu flori" semnat Uzum şi "Peisaj citadin" semnat Negely.

În schimb, magistraţii au hotărât restituirea unor tablouri către Bianca Mădălina Eva, aflate în custodia Muzeului Naţional de Artă al României, respectiv "Peisaj nupţial" (semnat E. Bouşcă), "Trandafiri în glastră" (Constantin Artachino), "Natură statică cu vase şi mască" (Mircea Ciobanu), "Bust de femeie" (Maxy), "Petunii" (Denise), "Peisaj din Delta Dunării" (Constion), precum şi statueta "Tors" semnată Marcel Guguianu.

[citeste si]

De asemenea, au fost restituite mai multe tablouri către Iuliana Eva, Adrian Rublinschi şi Dan Nicolae Tesloianu.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Emilian Eva a devenit cunoscut după ce a instrumentat dosarul privatizării ICA, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel