Elveţia amână luarea unei decizii cu privire la rezerva strategică de cafea

Amatorii de cafea din Elveţia respiră uşuraţi după ce Guvernul federal a amânat luarea unei decizii cu privire la renunţarea la rezerva strategică de cafea, în contextul criticilor exprimate de opinia publică şi industria cafelei faţă de această propunere, informează Reuters. 

În luna aprilie a acestui an, Guvernul elveţian i-a şocat pe amatorii de cafea după ce a anunţat că nu va mai stoca cafea, aşa cum a făcut timp de mai multe decenii, alături de zahăr, ulei şi grăsime animală, după ce a decis că această băutură nu este un produs vital şi deci nu trebuie să mai facă stocuri care să fie utilizate în situaţii de criză. La acea dată autorităţile elveţiene anunţau că o decizie definitivă va fi luată în luna noiembrie.

Însă, în prezent, Guvernul elveţian a decis să amâne, cel puţin până în luna ianuarie 2020, o decizie finală după ce industria cafelei s-a declarat în favoarea păstrării rezervei strategice de 15.000 de tone. 'Amânarea sugerează că administraţia planifică o schimbare de direcţie', a declarat pentru Reuters un oficial de la reservesuisse, organismul care gestionează rezerva strategică de alimente a Elveţiei şi care s-a declarat în favoarea păstrării rezervei de cafea.

Anunţul că Elveţia este pe cale să renunţe la rezerva sa strategică de cafea, care poate asigura consumul timp de trei luni, a declanşat o reacţie virală într-o ţară în care o cană de cafea neagră este considerată de mulţi crucială pentru a-şi începe ziua. 'Blasfemie', a scris un utilizator pe contul său de Twitter.

'Adevărat, declinul Occidentului decurge mai rapid decât am anticipat', a scris un altul. Însă, cel mai probabil decizia de amânare a Guvernului de la Berna are mai puţin de a face cu reacţiile de pe social media decât cu rezistenţa exprimată de IG Kaffee, organismul care reprezintă industria cafelei din Elveţia. Stocurile strategice de cafea sunt destinate să apere ţara cantoanelor de eventualele întreruperi de aprovizionare, provocate în trecut de conflicte la nivel global dar care în prezent au mai mult de a face cu efectele încălzirii globale şi cu nivelul redus al apelor Rinului, o rută importantă de aprovizionare pentru Elveţia. Toate cele 15 firme care au acces la rezerva de cafea, inclusiv grupul alimentar Nestle şi lanţul de supermarket-uri Migros, sunt în favoarea păstrării rezervei strategice, a informat reservesuisse.

Oficialii elveţieni au refuzat să spună dacă amânarea este un semn că Guvernul şi-a schimbat intenţia sau dacă opoziţia exprimată de industria cafelei a avut efect. 'În acest moment, nu vă pot oferi noutăţi cu privire la eliminarea rezervei strategice de cafea. În continuare, ne aşteptăm ca propunerea să fie prezentată de Guvern la începutul anului următor', a declarat un oficial de la Ministerul elveţian al Economiei, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel