Eliminarea lui Vlad Voiculescu din Guvern. Elena Cristian: Va pleca! Nu reușește să își dea jos haina de ONG-ist

Sursa foto: Facebook Vlad Voiculescu
Sursa foto: Facebook Vlad Voiculescu

Elena Cristian, redactor șef DC Business, a vorbit despre posibilitatea ca Vlad Voiculescu să plece din Guvernul Cîțu.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Elena Cristian, redactor șef DC Business, a comentat zvonurile potrivit cărora Vlad Voiculescu a pierdut susținerea premierului Cîțu și a unei părți din alianța USR-PLUS:

„Din informațiile pe care noi le avem, Vlad Voiculescu nu a pierdut sprijinul tuturor decidenților din USR, ci doar al unei părți. Tocmai de aceea nu se face încă o declarație publică și nu i se cere să plece. Înțeleg că, în continuare, Dan Barna îl susține și de asta nu se iau decizii în acest moment, dar discuțiile se poartă, pe surse știu că nu se pune problema ruperii coaliției de guvernare ci, mai degrabă, USR-ul dorește mai bine să plece Vlad Voiculescu decât să plece de la guvernare. Mai bine scapă de un om, USR-ul joacă tare.

Dacă cele două tabere din USR vor cădea de acord că Vlad Voiculescu trebuie să plece, acesta va pleca, dar USR va rămâne la guvernare. E și un joc în alianța USR-PLUS, care a fost chiar de la început, când s-au făcut propunerile pentru miniștri și, chiar de atunci, Vlad Voiculescu nu a primit votul tuturor. Acum, au revenit aceste dispute din interiorul alianței, iar din informațiile pe care le am în acest moment, pe baza discuțiilor dintre PNL și USR-PLUS, cred că Vlad Voiculescu va pleca curând. Pe de altă parte, chiar ar trebui să plece, pentru că eu nu am văzut nicio strategie pe termen scurt, mediu și lung pentru creștere numărului de paturi la ATI, pentru gestionarea crizei. Vlad Voiculescu face PR și nu reușește să își dea jos haina de ONG-ist, se comportă ca și cum ar fi de partea cealaltă a baricadei, fără strategii și chestiuni complete, de aceea trebuie să plece“, a precizat Elena Cristian.

PNL-ul a dat USR-ului tot ce a vrut

„Eu cred că dorința de guvernare e mai puternică decât susținerea unui ministru. USR își dorește să stea la guvernare o perioadă cât mai lungă de timp. Vedem că și-au pus oamenii în companii importante, în instituții importante, s-au grăbit, mai mult decât PNL, să-și numească persoanele acolo. Nu cred că va pleca prea curând, cred că joacă tare, așa cum a jucat și la negociere atunci când PNL-ul a dat USR-ului tot ce a vrut. Dacă voia premierul, cred că îi dădea și premierul ca să scape de Florin Cîțu, domnul Orban îi dădea tot, chiar și Palatul Victoria pe persoană fizică“, a conchis Elena Cristian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel