Elev nevăzător, fără însoțitor la școală. Avocatul Poporului, sesizare din oficiu

Dan Carp / 14 feb 2018 / 16:56 Salveaza PDF Comentarii

Situație șocantă pentru un elev nevăzător de clasa a X-a, dintr-un liceu din Ploiești. Deși legea îi permite să aibă un însoțitor permanent la liceu, personalul liceului, inclusiv profesorii, nu îi permit mamei băiatului să-l însoțească în unitatea de învățământ.

Mama elevului acuză dirigintele clasei pentru că a dispus o măsură nelegală, deoarece legislația permite ca un copil nevăzător să fie primit la orele de curs, dacă sunt îndeplinite anumite condiții (cum ar fi aceea de a avea însoțitor). În plus, mama elevului a făcut plângere la Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD).

 

Avocatul Poporului, sesizare din oficiu

 

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul elevului nevăzător de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești, care nu este lăsat să intre în școală împreună cu însoțitorul legal. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 32 și art. 50 din Constituția României privind dreptul la învățătură și protecția persoanelor cu handicap.

 

[citeste si]

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24