Elena Udrea, clarificări pe Facebook privind speculaţiile că ar fi "spălat bani"

Un nou mesaj a fost postat, joi, pe pagina de socializare a Elenei Udrea, de către echipa de comunicare a deputatei. Postarea conține "câteva clarificări" privind documentul lansat în spaţiul public care stă la baza speculaţiilor că fostul ministru al Dezvoltării ar fi comis „spălare de bani” după începerea anchetei DNA. 

"Câteva clarificări privind documentul lansat în spaţiul public care stă la baza speculaţiilor că Elena Udrea ar fi comis „spălare de bani" după începerea anchetei DNA.
1. Documentul este rezultatul unei cereri DNA către Oficiul Naţional de Combatere a Spălării Banilor care a venit între momentul în care s-a dispus prima arestare şi momentul apelului.
2. Tranzacţia invocată este absolut legală. Elena Udrea a împrumutat propria firmă, lucru perfect legal şi uzual.
3. Nu este vorba de 487.000 de euro, ci de lei.
4. Judecătorii din dosarul Microsoft nu au reţinut această acuzaţie ca fiind reală, dispunându-se arestul la domiciliu. Practic, acuzaţia s-a dovedit neîntemeiată şi ÎCCJ a respins-o.
5. Nu există nicio legătură între presupusul Offshore a lui Pescariu şi vreo tranzacţie către Elena Udrea. Cu atât mai puţin aceasta. Avem de-a face doar cu o juxtapunere stupidă a unor elemente invocate în dosar", a scris, în urmă cu puțin timp, echipa de comunicare a Elenei Udrea, pe contul de socializare al fostului ministru.

Documentul la care se face referire în postare apare în referatul de arestare al Elenei Udrea, citat de România TV

Elena Udrea, acuzată de spălare de bani în dosarul Microsoft, este suspectată de Oficiul Naţional de Combatere a spălării banilor că încerca să scoată sume mari de bani din contul personal după ce a fost pusă sub control judiciar, la sfârşitul lunii ianuarie 2015.

"Actul provenind de la Oficiul Naţional de Combatere a Spălării Banilor reprezintă o sesizare, datată 13 februarie 2015. Conţinutul faptelor sesizate - ridicarea de bani din contul propriu şi transfer de bani în contul Agro Green Nana SRL, în luna februarie 2015. Suma presupus a fi spălată, aproximativ 487.000 EURO", se arată în referatul de arestare a Elenei Udrea.

Procurorii ar considera că banii proveneau de la unul dintre denunțătorii săi, Dinu Pescariu, astfel Udrea este suspectată că sub control judiciar fiind, ea tot a încercat să acopere urmele unei presupuse mite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel