Elena Cristian, schimb DUR de replici cu Theodor Stolojan: Nu sunteţi ancorat în realitate! Oamenii nu trebuie păcăliţi!

Jurnalistul Elena Cristian, redactor şef DC Business, a criticat declaraţiile făcute de către liberalul Theodor Stolojan despre evoluţia economică a României în 2021, subliniind faptul că, în urmă cu câteva luni, politicianul spunea cu totul alte lucruri despre salarii, pensii şi, în general, despre ceea ce se va întâmpla anul acesta în ţară. 

"Ascultându-i mai devreme pe politicienii invitaţi în emisiune, mi-am dat seama că e atât de distractiv să-i urmărim... Domnul Stolojan ne spune că motorul de repornire a economiei va fi repornirea activităţii. Într-o economie dependentă 60-70% de alte economii care nu pornesc şi, din contră, sunt aproape de închiderea totală, să ne spună un politician aflat la putere că motorul este repornirea economiei, ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns", a comentat Elena Cristian.

"Îmi pare rău, dar economia României a repornit. Uitaţi-vă la uzinele Dacia şi Ford care au avut perioade de întrerupere şi şi-au reluat activitatea. Asta s-a întâmplat şi în construcţii, în IT şi aşa mai departe. Acum avem probleme cu serviciile de alimentaţie publică, hoteluri, unde avem situaţia restricţionată din cauza pandemiei. Să nu amestecăm lucrurile, că toată economia nu funcţionează", a spus Theodor Stolojan.  

"Eu nu am spus că toată economia nu funcţionează şi asta vă rugam şi eu, să nu mai amestecaţi lucrurile, că părea că vă pricepeţi la economie. Iar dacă mi-aţi da şi nişte date, cât exportă uzinele despre care vorbiţi şi care sunt procentele de creştere pentru domeniile despre care aţi vorbit, v-aş crede. Numai că eu am nişte date în faţă. Dar dacă vreţi doar să vorbim aşa la general ca să pară că ne pricepem la economie, eu vă las. Am respect pentru toţi politicienii care bat câmpii fără să aibă cifre în faţă. Nu sunteţi ancorat în realitate, îmi pare foarte rău să vă spun asta, iar oamenii de acasă nu trebuie să fie păcăliţi de un discurs al unui politician care acum trei-patru luni ne spunea că pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2021. Ne spunea că pensiile vor creşte, că salariile vor creşte, că economia îşi va reveni şi va fi bine, frumos, că va curge lapte şi miere în România. Iar săptămâna trecută ne-aţi spus că nu au cum să crească pensiile, că nu sunt bani şi că acest lucru nu se poate realiza", a mai punctat Elena Cristian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel