EXCLUSIV  Elena Cristian - Florin Cîţu, discuție la DC News pe tema şcolii online: Mă tem că asta se va întâmpla / Nu sunt atât de pesimist

Jurnalistul Elena Cristian şi premierul Florin Cîţu au avut opinii diferite faţă de modul în care se va desfăşura procesul de învăţământ în perioada următoare.

Dacă Elena Cristian a afirmat că se teme că învăţământul online şi cel hibrid - online şi fizic, în sistem clasic - vor continua să existe multă vreme de acum încolo, din cauza pandemiei, premierul Florin Cîţu s-a declarat mai optimist.

„Am vorbit foarte mult, în această perioadă, de telemuncă, teleşcoală şi toate celelalte, şi am văzut decalaje foarte mari între urban şi rural în ceea ce priveşte teleşcoala. Mă tem că se va mai învăţa în sistem online sau mixt multă vreme de acum încolo. Cum veţi reduce acest decalaj între urban şi rural, pentru ca toţi să aibă acces la educaţie în mod egal?”, l-a întrebat Elena Cristian pe Florin Cîţu.

„Tot digitalizarea este soluţia. Şi pe termen scurt e această soluţie cu tabletele pe care le dăm copiilor, dar pe termen lung trebuie să găsim un sistem mult mai simplu şi mai eficient. Eu nu sunt chiar aşa de pesimist că va mai dura mult sistemul acesta online. Campania de vaccinare, dacă merge în acest ritm, vom atinge în septembrie ţinta pe care ne-am propus-o, iar atunci lucrurile vor fi diferite”, a răspuns premierul. 

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel