Carmen Avram, reacție fulminantă după ce o echipă Netflix a fost atacată de hoții de lemne din România

Carmen Avram, foto Facebook
Carmen Avram, foto Facebook

Europarlamentarul Carmen Avram a reacţionat după ce o echipă de filmare NETFLIX a fost atacată de hoţii de lemne din pădurile din România şi a declarat că miza tăierilor ilegale de lemne este de miliarde de euro. 

"Am vorbit săptămâna aceasta în PE despre asta, nu e prima dată. Din răspunsurile primite de la Parlament, am aflat cu surprindere că, deşi jumătate din teritoriul UE este împădurit, aceste suprafeţe nu sunt supuse unei legislaţii comune. Dacă s-ar lua măsuri legate de o pază serioasă, probabil că nu am mai asista la aşa ceva. În ultimii ani, sunt aproape 700 de victime ale agresiunii şi violenţelor din păduri. Sunt şi mulţi morţi. Şi noi, când făceam reportaje despre mafia pădurilor, am avut un coleg agresat de tăietorii de lemne. 

E un fel de vest sălbatic, din păcate, şi dacă nu luăm măsuri se va agrava această situaţie. Noua Comisiei Europeană pune accent foarte mult pe schimbările de climă şi va lua măsuri drastice pentru a rezolva această problemă şi a încerca să reducă emisiile de carbon. Probabil că în această perioadă se înteţesc tăierile ilegale de lemne pentru a se acoperi potenţialele daune din anii viitori. Miza este de miliarde de euro, bani care vin din afaceri ilegale, iar în România nu s-a reuşit oprirea tăierii ilegale de lemne şi nici măcar oprirea transportului ilegal. Mă enervează că în ultimii ani nu am avut niciun proces şi un verdict într-un caz de tăiere ilegală de lemne. Un caz real, care să doară, nu un hoţ care plimbă trei buşteni cu căruţa", a declarat Carmen Avram la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel