Ecaterina Andronescu, recomandări pentru conducerea Ministerului Educaţiei

Comisia pentru învăţământ a Senatului a recomandat conducerii Ministerului Educaţiei să rediscute criteriile de acreditare şi avizare sanitară a şcolilor, a anunţat, marţi, 5 septembrie, preşedintele acestei comisii, Ecaterina Andronescu. 

"Am discutat despre infrastructura şcolară, despre avizele ISU pe care şcolile trebuie să le aibă. Am sfătuit conducerea ministerului să rediscute criteriile de acreditare şi de avizare sanitară şi în ceea ce priveşte ISU cu conducerile acestor instituţii, pentru că sunt foarte multe lucruri care pot să fie ameliorate.

De exemplu, este o şcoală nouă într-o localitate care nu are apă curentă şi probabil că nu va avea câţiva ani de aici încolo, dar şcoala are în incinta ei un rezervor de apă. (...) Cred că trebuie rediscutate aceste criterii, astfel încât să avem o evaluare corectă. Acolo unde nu se poate face alimentare cu apă curentă într-un termen rapid există soluţii (de exemplu - săparea unui puţ în curtea şcolii) şi în aşa fel rezolvăm problema apei curente în şcoală", a declarat Ecaterina Andronescu, după o întâlnire a membrilor Comisiei pentru învăţământ a Senatului cu secretari de stat din MEN - Petru Andea, Gigel Paraschiv şi Gabriel Ispas.

Referitor la manualele şcolare, Andronescu a evidenţiat necesitatea de a avea cât de curând o Lege a manualului şi de a demara deja pregătirea manualelor pentru anul şcolar 2018 - 2019. 'Am discutat despre problema manualelor şi nevoia de a avea o Lege a manualului, astfel încât să avem şi criterii de eligibilitate şi proceduri, ca să nu ne mai confruntăm cu probleme cum e cea de anul acesta şi cu contestaţii nenumărate, şi pe procedură şi pe evaluarea manualelor. Să avem nişte lucruri foarte clare. Probabil că foarte curând vom avea acest proiect legislativ şi noi vrem să îl sprijinim, să ajungă lege cât mai repede cu putinţă, în pregătirea noului an. Referitor la manualele şcolare, concluzia care s-a desprins este că deja trebuie să începem pregătirea noului an şcolar 2018 - 2019 de acum şi nu în august sau septembrie 2018', a precizat fostul ministru al Educaţiei.

Pe de altă parte, mesajul Ecaterinei Andronescu către Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei este de a elabora programe şcolare care 'nu sunt cosmetizate într-un birou', ci rezultă din dezbaterile cu profesorii de specialitate.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel