Durerea la mâna stângă. Ce probleme de sănătate ar putea anunța

Durerea la mâna stângă. Ce probleme de sănătate ar putea anunța / Foto: Pixabay
Durerea la mâna stângă. Ce probleme de sănătate ar putea anunța / Foto: Pixabay

Află în articol ce probleme de sănătate ar putea anunța durerea la mâna stângă.

Ar fi bine să ne preocupe orice durere care persistă, însă este important să facem diferența între o durere trecătoare și una care ar trebui să ne trimită de urgență la medic.

Spre exemplu, în spatele unei dureri a brațului stâng se pot ascunde numeroase afecțiuni, scrie Realitatea.net. Poate anunța de la probleme ale inimii până la mici încălecări ale venelor sau întinderi musculare. Deși nu este neapărat ușor să pui un diagnostic care să diferențieze clar dacă durerea brațului stâng semnalează o afecțiune minoră sau o problemă serioasă a inimii, există câteva indicii care ne pot ajuta facem diferența și să ne dăm seama despre ce ar putea fi vorba.

Durerea în piept însoțită de durerea brațului stâng poate fi un semn destul de clar că suntem amenințați de un infarct sau că avem alte afecțiuni cardiace de care nu știam până acum. În cazul în care durerea persistă, so simțim mai multe zile la rând, crește în intensitate și este însoțită de respirație dificilă, neregulată, palpitații, amețeală, slăbiciune a întregului corp și transpirație neobișnuită, atunci ar trebui să mergem direct la medic. Totodată, atunci când durerea la mâna stângă are legătură cu o afecțiune a inimii, ar trebui să simțim că ne doare la o simplă atingere.

Stopul cardiac este diferit de atacul de cord. Principalele cauze

În cazul fotbalistului danez Christian Eriksen medicii nu s-au putut pronunța asupra cauzei care a dus la stopul cardiac. Christian Eriksen a căzut pe teren la meciul Danemarca - Finlanda. Acesta a părăsit terenul pe targa paramedicilor viu și în condiție stabilă, scrie BBC. 

„Un bărbat de 29 de ani lupta pentru viața sa. Trebuie să aflăm ce s-a întâmplat”, a spus profesorul cardiolog  Sanjay Sharma, șeful comitetului pe probleme cardiace al Asociației de Fotbal. 

Cauzele cele mai întâlnite ale stopului cardiac sunt aritmiile cardiace, informează Fundația de Cardiologie din Marea Britanie. Alte cauze sunt cardiopatiile, o afecțiune ce influențează dimensiunea mușchiului, densitatea acestuia sau forma și de cele mai multe ori este moștenită. Următoarea cauză enumerată este miocardita acută sau inflamația mușchiului cardiac. 

Un stop cardiac apare în momentul în care inima se oprește din pomparea sângelui prin corp. Creierul este privat de oxigen, ceea ce duce la stări de inconștiență și leșin. Este diferit de atacul de cord când sângele nu mai ajunge la inimă.  Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel