După Hong Kong, China vrea să-și ÎNSUȘEASCĂ Taiwanul

La scurt timp după ce China a impus noua lege a securității naționale, care a pus capăt autonomiei limitate a Hong Kong-ului, Taiwanul este vizat de puterea de la Beijing.

Dispozițiile utilizate pentru a elimina independența din Hong Kong ar putea oferi un șablon pentru abordarea „problemei Taiwanului”, potrivit lui Tian Feilong, un academician din Beijing: „Cred că, în viitor, ar putea fi schimbat doar numele legii securității naționale din Hong Kong și înlocuit cu legea securității naționale din Taiwan“.

Situația din Taiwan, mai dificilă decât în Hong Kong

Pentru a pune în aplicare o lege a securității naționale în Taiwan, Beijingul ar trebui mai întâi să preia controlul militar al insulei, care are propriul guvern de la sfârșitul războiului civil chinez din 1949. Dacă până în ultimul deceniu o invazie părea puțin probabilă, atât pentru că Beijingul nu avea capacitatea militară de a ocupa o insulă înarmată cu armament avansat din SUA, cât și pentru că nu putea gestiona reacțiile internaționale venite în urma anexării, în prezent, o invazie devine foarte probabilă.

Xi Jinping vrea să anexeze Taiwanul

În 2013, președintele Chinei, Xi Jinping, a prezidat o revizuire militară extinsă, sporind investițiile în arme de înaltă tehnologie. Astfel, a crescut șansele pentru o posibilă invazie a insulei. Analiștii chinezi au declarat pentru Mastro că Armata Populară de Eliberare ar putea avea capacitatea de a organiza o invazie în Taiwan într-un an sau doi. Totuși, mai mulți experți americani cred că data reală va fi spre sfârșitul deceniului, în anul 2028.

 

Americanii cred că e posibilă o invazie

„Posibilitatea de a naviga în Taiwan și de a o ocupa insula se poate realiza”, a spus dr. Oriana Skylar Mastro, de la Universitatea Stanford, specializată în chineză politica militară și de securitate, potrivit TheGuardian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel