Dumitru Lupu, cetăţean de onoare al Constanţei: "De ce se întamplă asta doar după ce omul moare"

Foto Facebook / Viorela Filip
Foto Facebook / Viorela Filip

Edilii Constanţei au luat decizia de a iniţia un proiect de hotărâre pentru decernarea post-mortem a titlului de cetăţean de onoare al Constanţei compozitorului Dumitru Lupu, condus pe ultimul drum luni. Inima acestuia a încetat să mai bată chiar de ziua de naștere a soției sale, artista Ileana Șipoteanu.

În şedinţa ordinară de luni, Consiliul Local al Municipiului Constanţa va discuta acordarea titlului de cetăţean de onoare, post-mortem, compozitorului Dumitru Lupu.

În acest context, Viorela Filip, cu care compozitorul a fost căsătorit timp de 16 ani, a reacționat într-un mesaj publicat pe Facebook: "Oare de ce se întâmplă asta doar după ce omul - creator moare? Eu cred, iertați-mi lipsa de modestie, că ar trebui să fie făcuți cetățeni de onoare și ceilalti doi artiști care încă trăiesc și care au contribuit la crearea celei mai frumoase piese despre mare, "Mă - ntorc la tine, iar și iar, Mare Albastră", adică autoarea versurilor, Viorela Filip, (originară din Tuzla) cât și interpretul piesei, Daniel Iordachioaie. Sugerez asta întrucât piesa este emblematică pentru mare, în general, și pentru orașul Constanța, în mod special, ba, mai mult, ar putea deveni IMNUL ORAȘULUI CONSTANȚA. Vă mulțumesc! ("Decât prea târziu, mai bine mai devreme!")."

Amintim că Dumitru Lupu a murit sâmbătă, 22 iulie, chiar de ziua de naştere a soţiei sale, cântăreaţa Ileana Şipoteanu. Compozitorul a devenit cunoscut publicului larg prin şlagărele sale precum „Hai, vino iar în gara noastră mică“ şi „Să nu vii iar să mă cauţi“ cântate de Gabriel Dorobanţu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel