Drapelul lui Avram Iancu, vândut: Cine l-a cumpărat

Omul de afaceri Adrian Thiess a declarat joi, pentru Agerpres, că a cumpărat drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu - achiziţia fiind 'un efort a 20 - 25 de persoane' - şi că intenţionează să expună acest obiect în mai multe oraşe din ţară.

'Nu l-am licitat eu pentru mine personal. Împreună cu prieteni, parteneri de afaceri, amici am considerat că este un bun naţional. Este vorba despre cel mai mare erou naţional al românilor din Transilvania', a afirmat Thiess. Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu - vedeta licitaţiei colecţiei 'Corneliu Vadim Tudor' de miercuri de la Casa Artmark - a fost adjudecat la preţul de 105.000 de euro.

Thiess a spus că această achiziţie a fost 'un efort a 20 - 25 de persoane', care îşi vor declina identitatea dacă doresc. 'Probabil că va hotărî fiecare. Poate când o să fie momentul să prezentăm (drapelul - n.r.) ne vom duce împreună şi ne vom bucura', a spus el.

Omul de afaceri îşi doreşte ca drapelul să fie prezentat în ţară, un itinerariu nefiind deocamdată stabilit. 'A fost important să securizăm acest bun naţional şi stabilim ulterior', a adăugat Thiess, care a arătat că, probabil, startul acestei serii de prezentări publice va fi la Cluj-Napoca. O parte din cei prezenţi la licitaţia de miercuri, de la sediul Artmark, şi-au exprimat dorinţa ca acest obiect să fie expus pentru publicul larg.

Drapelul, pictat pe piele, raritate absolută, datat la jumătatea secolului al XIX-lea, a avut un preţ de pornire de 5.000 de euro. Licitaţia colecţiei 'Corneliu Vadim Tudor', partea a II-a, a cuprins cărţi rare, tablouri, fotografii documentare şi obiecte de decor, întotal . 

În total, în licitație au fost 160 de obiecte, înaintea manifestării anunțându-se retragerea unui lot — Carte de telefon "S", cuprinzând numerele "telefoanelor roșii" din ministere și Președinție (datată 1993).

Citește și: Drapelul de luptă al lui Avram Iancu, vândut la un preț surprinzător. Reacția familiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel