Mărturisiri despre câmpul tactic: Voiculescu şi Camelia Bogdan...

Daniel Dragomir, fostul colonel SRI, a fost invitatul lui Victor Ciutacu, la România TV, unde a vorbit despre Florian Coldea. El a povestit cum rechizitoriile prezentate de procurorii DNA în instanţă erau scrise, de fapt, de ofiţeri SRI. Fostul colonel SRI a făcut aceste mărturisi după ce a fost arestat în dosarul Black Cube.

Luni seara, la România TV, Daniel Dragomir a spus că exista o colaborare între SRI şi DNA pentru a se obţine sentinţe favorabile în justiţie.

"Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă. Sperau ca cei din câmpul tactic să dea decizii favorabile. Cei din SRI dădeau bileţele şi erau dictate complete de judecată. Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Dumbravă sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. A fost şi prin şantaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie. Când vorbim de ofiţeri acoperiţi între procurori şi judecători se încalcă grav Constituţia", a dezvăluit colonelul Dragomir, la România TV.

[citeste si]

Redăm o parte din declarațiile lui Daniel Dragomir:

Prezenţa acestui câmp tactic, m-am uitat cu mare atenţie pe bilanţul din 2008 şi 2013, când s-a discutat despre prezenţa juriştilor SRI... făceau rechizitoriile?...

Daniel Dragomir: Da, dl Ciutacu...

Procurorii DNA doar le semnau?

Daniel Dragomir: ... le contrasemnau şi le trimiteau la instanţă, în speranţa că onor câmpul tactic va asigura traseul necesar. Voiculescu şi Camelia Bogdan...săltarea lui Mustaţă... e de domeniul evidenţei, dl Ciutacu.

Făcea SRI-ul complete de judecată?

Daniel Dragomir: Da...se trimiteau bileţele către judecători anume desemnaţi... care în teorie pică aleatoriu. Existau trei variante, prima este cea a relaţiilor personale... judecătorii aveau relaţii personale cu ofiţeri... adică relaţii dezvoltate în timp, de ex generalul Dumbravă sprijinea judecătorii în cauză. (...) În al doilea rând, pe bază de şantaj, de la SIPA până vremurile mai noi.. şi pe baza interceptărilor telefonice făcute de SRI?... bineînţeles.

În al treilea rând, cu ofiţerii acoperiţi din justiţie... ceea ce e ilegal, vorbeam de Constituţie... când vorbim de ofiţeri acoperiţi între judecători şi procurori, e o încălcare gravă a Constituţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel