Dragnea - Ponta. Toni Neacșu: Confirm! Mutările, în plic

Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM, a făcut un anunț, în contextul acuzațiilor lansate de Liviu Dragnea, președintele PSD, comentate de Crin Antonescu și de Victor Ponta. 

”Sunt in masura sa confirm si eu ca demisia Monei Pivniceru, in martie 2013, a avut loc exact in conditiile in care i se impusesera acele numiri la varful parchetelor. Mutarile venisera in plic, dar acum aflu exact de unde. In plus, aceste numiri fusesera acceptate deja, in aceleasi conditii neguroase, de sectia de procurori a CSM si presedintele CSM de atunci. Cea mai mare greseala a celor din CSM care ne-am opus atunci acestui troc imund a fost ca nu am acceptat sa iesim public si sa denuntam abuzul, pe considerentul ca astfel am vulnerabiliza consiliul si sistemul judiciar. Implicarea brutala a SRI in activitatea CSM de atunci a dus la 2 plangeri la Comisia de control din Parlament, una a unui fost presedinte CSM, alta a mea, ingropate rapid. Era prea devreme, pesemne.” a scris Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM, pe Facebook. 

Momentul schimbării

În urmă cu scurt timp, Adrian Toni Neacșu a intervenit la Antena 3. El a declarat că ”singurul motiv pentru care doamna Hăineală a fost președinte al CSM a fost acesta, pentru numirile care urmau să se facă la parchete”. 

El a adăugat că după referendumul de suspendare a președintelui, oamenii din jurul său s-au schimbat vizibil: ”am trăit-o pe pielea mea” a mai afirmat Toni Neacșu. El a adăugat că ”la începutul anului 2013, au avut loc alegerile pentru președinția CSM, un procuror a reușit să obțină funcția prin trădarea unor judecători. Instanțele au pornit acțiuni de revocare împotriva unor membri CSM. Acesta este momentul în care am simțit, pentru prima oară, că ceva nu este în regulă în CSM”. 

[citeste si]

În legătură cu plângerile făcute, nu a fost dat niciun răspuns. El a precizat că a adresat plângerile către președintele Comisiei de control al SRI, Georgian Pop. Daniel Savu, care făcea parte din Comisie, a afirmat că plângerile nu au ajuns pe ordinea de zi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel