Dragnea a cedat sub presiunea internetului: Va modifica legea defăimării

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că luni va avea o discuţie cu colegii săi de partid pentru a găsi o modalitatea de a modifica proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, astfel încât să fie eliminată 'orice sursă de suspiciune care să acopere sensul principal al legii'.

'Mâine (n.r. - luni) o să discutăm la partid. Pe mine mă interesează ca amendamentele care au fost adoptate în Comisia juridică să fie adoptate (n.r. - de plen) aşa cum au fost adoptate acolo. De asemenea, să vedem care este procedura prin care pot eu, mâine dimineaţă o să mă consult şi cu colegii, să mai aduc unele modificări, în aşa fel încât să elimin orice sursă de suspiciune care să acopere sensul principal al legii, şi anume promovarea toleranţei şi a demnităţii umane. În funcţie de ce decidem mâine, să vedem când va intra proiectul pe ordinea de zi', a spus Dragnea la B1 TV.

Proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, iniţiat de Liviu Dragnea, a fost scos în această săptămână de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, la cererea PNL, pe motiv că raportul Comisiei juridice a ajuns la deputaţi chiar în dimineaţa zilei în care trebuia dezbătut proiectul în plen, iar parlamentarii nu au avut timp să-l consulte. 

Liviu Dragnea: Nu e legea defăimării

Liviu Dragnea a declarat de mai multe ori că legea inițiată de el nu este o lege a defămării și că protestele de pe rețele de socializare au pornit în urma unor informații false lansate de partidele de dreapta.

'Legea privind susţinerea toleranţei a stârnit un val de injurii la adresa mea. Timp de câteva zile, vocea raţiunii s-a făcut auzită cu mare greutate. Nu-i treaba mea să cercetez cât a fost incitare, diversiune, manipulare şi cât reacţie sinceră, s-o facă alţii. Mă încearcă însă o tristeţe văzând că nimeni nu a avut răbdarea să citească noile modificări ale legii şi aproape toţi cei care m-au insultat au făcut-o preluând, ca un ecou, informaţii false cu privire la libertatea de exprimare. Aceste informaţii false au fost puse în circulaţie de partidele de dreapta şi, spre surprinderea mea, chiar de canale media care au ignorat pur şi simplu realitatea şi au intrat în logica de campanie electorală', a scris, sâmbătă, Liviu Dragnea pe pagina de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel