Două nave de patrulare ale Royal Navy devin „ochii și urechile” Marii Britanii. Misiune de 5 ani în zona dintre coasta de vest a Africii până la coasta de vest a SUA

Două nave de patrulare ale Royal Navy devin „ochii și urechile” Marii Britanii. Misiune de patrulare de 5 ani în zona dintre coasta de vest a Africii până la coasta de vest a SUA - Captură Video 
The World of Military Youtube
Două nave de patrulare ale Royal Navy devin „ochii și urechile” Marii Britanii. Misiune de patrulare de 5 ani în zona dintre coasta de vest a Africii până la coasta de vest a SUA - Captură Video The World of Military Youtube

Două nave de patrulare ale Royal Navy au părăsit Portsmouth marți pentru o misiune de cinci ani care le transformă în „ochii și urechile” Marii Britanii.

Acestea vor patrula în zona dintre coasta de vest a Africii până la coasta de vest a Statelor Unite, potrivit unui anunț al Ministerului britanic al Apărării.

„Două treimi din lume este locul nostru de joacă”, a spus Lt. Cmdr. Ben Evans, comandantul HMS Spey, o navă de patrulare de 2.000 de tone care va face echipă cu HMS Tamar pentru o misiune care va dura până în 2026, mai relatează CNN.

Navele de război vor ajunge până la Marea Bering și la sud până în Noua Zeelandă și Australia



În timp ce patrulează apele oceanelor Pacific și Indian, navele de război se vor aventura la nord până la Marea Bering și la sud până în Noua Zeelandă și Australia.

Vor să combată traficul de droguri, contrabanda, terorismul și alte activități ilegale



În centrul acestei zone se află China, aflată în relații destul de tensionaate cu principalul aliat al Marii Britanii, Statele Unite. „Vor acționa ca ochii și urechile marinei - și ale națiunii - în regiune, lucrând alături de aliații Marii Britanii, patrulând pentru a a combate traficul de droguri, contrabanda, terorismul și alte activități ilegale, participând la exerciții cu alte forțe navale și armate", se spune în declarația Ministerului Apărării.



Marea Britanie a lansat în martie o revizuire cuprinzătoare a politicii sale militare și externe, în care a recunoscut înclinarea balanței de forțe spre zona Indo-Pacifică în următorul deceniu și a avertizat cu privire la provocările venite din China.

HMS Spey și HMS Tamar



HMS Spey și HMS Tamar au fiecare un echipaj de 46 de membri, care vor fi schimbați la câteva săptămâni. Acest lucru va permite, de asemenea, navelor să petreacă până la nouă luni odată pe mare, a spus marina.

Navele nu vor avea o bază permanentă în Pacific, dar vor face apel la baze și porturi ale aliaților și partenerilor, a spus marina.

Împreună cu personalul navigant, vasele vor găzdui până la 52 de soldați care vor putea participa la misiuni specifice, „o versatilitate care face din nave niște bricege ale armatei elvețiene de 2.000 de tone”, conform declarației marinei citată de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel