Dorneanu, preşedinte CCR: Nu trebuie să uităm

Rodica Mitu / 08 dec 2017 / 11:39 Salveaza PDF Comentarii

Vineri, 8 decembrie, preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Valer Dorneanu, a spus că la baza reformei statului şi a întregii societăţi româneşti stau legile adoptate în spiritul şi cu respectarea prevederilor Constituţiei.

"Nu trebuie să uităm că la baza reformei statului şi a întregii societăţi româneşti stau legile adoptate în spiritul şi cu respectarea prevederilor Constituţiei. În acest sens, o sarcină deosebită revine puterii legiuitoare (...), o acţiune dificilă o are şi Executivul în punerea în aplicare a legilor, dar o laborioasă activitate îi revine CCR în exercitarea rolului său de garant al supremaţiei Constituţiei. Cu toţii (...), în considerarea principiului colaborării loiale, suntem datori să respectăm cartea noastră fundamentală, să o apărăm", a declarat Dorneanu.

"Aniversarea anuală a Constituţiei reprezintă, pe de o parte, dovada respectului pe care autorităţile şi instituţiile publice, dar şi cetăţenii îl acordă, iar, pe de altă parte, se constituie într-un veritabil îndemn în apărarea şi păstrarea valorilor consacrate la nivel constituţional, un îndemn cu atât mai actual cu cât Constituţia, deşi foarte mult invocată, înregistrează contestări", a mai declarat acesta.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23