Donald Trump, ULTIM avertisment pentru Coreea de Nord

Donald Trump a atenționat Coreea de Nord, afirmând că 'toate opțiunile sunt pe masă', după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei.

'Lumea a primit foarte clar ultimul mesaj al Coreei de Nord: acest regim și-a arătat disprețul pentru vecinii săi, pentru toți membrii Națiunilor Unite și pentru normele minimale ale unui comportament internațional acceptabil', a subliniat Donald Trump într-un comunicat al Casei Albe.

'Amenințările și acțiunile de destabilizare nu fac decât să amplifice izolarea regimului nord-coreean în regiune și în rândul tuturor națiunilor din lume. Toate opțiunile sunt pe masă', a spus Trump.

Această lansare de rachetă care s-a prăbușit în mare după ce a survolat Japonia este considerată o escaladare majoră. La scurt timp după acest tir de rachetă, Donald Trump a avut o convorbire cu premierul nipon Shinzo Abe și cei doi lideri au convenit să 'accentueze presiunea' asupra Coreei de Nord, a precizat marți Casa Albă.

Președintele american a atenționat de mai multe ori că ar putea folosi forța militară împotriva Coreei de Nord, dacă aceasta nu va pune capăt programelor sale balistic și nuclear. Însă până acum Washingtonul s-a mulțumit să desfășoare manevre militare comune cu Seulul, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel