Donald Trump îl demite pe H.R. McMaster. Mișcare tectonică la Casa Albă

Donald Trump
Donald Trump

Donald Trump a luat decizia de a-l demite pe consilierul său de securitate naţională.

Așadar, președintele american a luat decizia de a-l demite pe generalul H.R. McMaster, a relatat cotidianul Washington Post, care a adăugat că acesta intenţionează să renunţe şi la alţi oficiali, după ce marţi l-a înlăturat din funcţie pe secretarul de stat Rex Tillerson, potrivit AFP.

Zvonuri privind o posibilă demitere a generalului H.R. McMaster circulă de mai multe săptămâni în mass-media americane. Însă de această dată, Trump a luat decizia de a-l demite 'şi discută intens cu potenţialii înlocuitori ai acestuia', a scris Washington Post, citând cinci surse 'informate în legătură cu aceste intenţii'.

'Trump este de acum de acord cu ideea de a-l demite McMaster, cu care nu a fost niciodată cu adevărat apropiat, însă este dispus să aştepte înainte de a pune decizia în practică, deoarece vrea să se asigure că nu îl umileşte pe acest general de trei stele şi că este pregătit un succesor solid', au spus sursele citate de cotidianul american.

Potenţială remaniere mai mare

'Această turbulenţă face parte dintr-o potenţială remaniere mai mare pe care o are în vedere Trump şi care va include probabil înalţi responsabili ai Casei Albe', a adăugat Washington Post.

Preşedintele american a anunţat marţi pe Twitter demiterea secretarului de stat Rex Tillerson, pe care speră să îl poată înlocui cu şeful CIA, Mike Pompeo, cu care are relaţii mult mai bune.

[citeste si]

La 6 martie, consilierul economic al lui Trump, Gary Cohn, a demisionat pentru a protesta împotriva deciziei preşedintelui de a impune noi taxe vamale asupra importurilor de oţel şi aluminiu. Plecarea lor se adaugă la o listă lungă de colaboratori apropiaţi care au părăsit Casa Albă de la venirea lui Trump în ianuarie 2017, printre care şi influentul său consilier şi strateg, Steve Bannon, notează Agerpres.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel