Donald Trump anunţă lansarea reţelei sale sociale

Donald Trump a anunţat miercuri lansarea propriei reţele sociale denumită 'Truth Social', după ce a fost interzis în ianuarie de Twitter, Facebook şi YouTube, care îl acuză că i-a incitat pe partizanii săi la violenţă pe platformele lor înainte de asaltul asupra Capitoliului de la Washington, notează AFP.

'Am creat Truth Social şi Trump Media and Technology Group (TMTG) pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor', a afirmat fostul preşedinte într-un comunicat, adăugând că platforma sa ar urma să fie lansată în primul trimestru al anului 2022.

Marile companii din Silicon Valley şi-au 'folosit puterea unilaterală pentru a reduce la tăcere vocile disidente din America', a adăugat Donald Trump.

Omul de afaceri republican a fost blocat pe Facebook, Twitter şi YouTube după atacul criminal asupra Capitoliului condus de partizanii săi în timpul ceremoniei de certificare a victoriei rivalului său Joe Biden la prezidenţiale, la 6 ianuarie. Înainte de a fi interzis, Donald Trump avea aproape 89 de milioane de abonaţi pe Twitter - unde anunţase multe decizii prezidenţiale majore şi concedieri zgomotoase -, precum şi 35 de milioane pe Facebook şi 24 de milioane pe Instagram.

Fostul preşedinte promitea de luni întregi apropiata creare a propriei reţele sociale. Platforma 'Truth Social' va fi disponibilă în versiune beta, prin invitaţie din noiembrie 2021, se arată în comunicat, în timp ce noul grup media al miliardarului, TMTG, va include şi un serviciu video la cerere cu programe de divertisment şi podcasturi 'no-woke', potrivit Agerpres.

Vezi și: Donald Trump a intentat un proces împotriva comisiei Congresului care investighează evenimentele din 6 ianuarie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel