Urmărește emisiunea live


Donald Trump, achitat în Senat. Cătălin Harnagea: Singura șansă a democraților pentru 2024

Donald Trump a fost achitat în procesul de „incitare la insurecție” în SUA. 

Erau nevoie de 34 de voturi pentru a nu îl condamna pentru ca Donald Trump să fie achitat. Această cifră a fost atinsă iar Donald Trump este nevinovat.

Doar 7 republicani au „trădat” și au votat împotriva lui Trump.

Potrivit CNN și Fox News, 43 de senatori s-au opus condamnării președintelui republican Donald Trump, în timp ce 57 au votat în favoarea condamnării. Cu toate că democrații dețin majoritatea și în Senat, ei nu au putut să convingă numărul necesar de republicani să voteze pentru condamnarea lui Donald Trump.

A fost cel mai scurt proces de impeachment din istoria Statelor Unite, a durat cinci zile și totodată, este pentru prima oară în istorie când un președinte este pus sub acuzare de două ori într-un singur mandat.

Miza era una uriașă pentru că o eventuală condamnare l-ar fi blocat pe Donald Trump să încerce să candideze din nou în 2024. Trump a fost pus sub acuzare cu doar câteva zile de încheierea mandatului.

Cătălin Harnagea, fost director al Serviciului de Informații Externe, a comentat subiectul la Antena 3. 

"Probabil, ultima șansă a democraților va fi invocarea amendamentului 14 din Constituția SUA, care este foarte interesantă, la secția a treia, amendamentul este în favoarea celor care vor să candideze la președinție, dar la secția a treia spune că nu vor candida aceia care instigă la insurecție. Faptul că Donald Trump a fost judecat, i s-a cerut suspendarea tocmai pe baza unei intenții de insurecție duce la activarea secțiunii 3 din amendamentul 14, care probabil că va fi invocat în Camera Reprezentanților în continuare de democrați, tocmai pentru a i se bloca accesul lui Donald Trump la campania din 2024. Singura șansă asta mai este, de a-l bloca pentru anul 2024.", a spus Cătălin Harnagea la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel