Dolj: CL Craiova alocă 1,12 milioane lei pentru organizarea unui spectacol pe Stadionul "Oblemenco"

Consiliul Local Craiova a aprobat în şedinţa de joi, cu votul majorităţii consilierilor PSD, alocarea sumei de 1,12 milioane lei pentru organizarea unui spectacol pe Stadionul "Ion Oblemeco", la care să participe cei mai cunoscuţi cântăreţi români ai momentului. 

Potrivit hotărârii CL Craiova, spectacolul va fi organizat de către firma Global Records SRL, care a şi venit cu propunerea şi cu detalierea sumei: 873.000 lei pentru scenă şi sonorizare, 130.000 lei pentru închirierea stadionului, 47.000 lei pentru asigurarea gazonului şi 70.000 lei pentru cazarea a circa 250 de persoane. 

Proiectul a fost votat de consilierii PSD, consilierii PNL votând împotrivă.

"Suma pentru scenă mi se pare o sumă colosală, pe care efectiv o risipim pe un eveniment de o seară. Este cumva poleită cu aur acea scenă? Unde mai punem şi faptul că, organizând pe stadion acest eveniment, ajungem la eterna discuţie cu gazonul, asupra căruia tot am atras atenţia încă de când se afla în garanţie. Acum se pare că a trecut timpul şi a ieşit din garanţie şi veţi veni să ne propuneţi să susţinem din bugetul local replantarea gazonului. Acest eveniment cred că va contribui decisiv la deteriorarea acestui gazon, iar referitor la replantare amintiţi-vă de câte ori am spun că nu a fost făcută corect. Votăm împotriva acestui proiect şi vom vota împotrivă şi la bugetul consolidat", a spus consilierul PNL Flavius Sirop.

Şi consilierul PNL Adriana Ungureanu a afirmat că suma pentru organizarea unui spectacol, fără licitaţie, este prea mare. "Nu am înţeles cum s-a ajuns să se dea 1,12 milioane lei pentru organizarea unui spectacol denumit mega-show. Dacă aţi declarat că replantăm gazonul, cum este posibil să asigurăm acel gazon cu care sunt probleme foarte mari? De fapt, tot primăria plăteşte acest gazon", a spus Ungureanu. 

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a explicat că, la constituirea bugetului, la începutul anului, CJ Dolj a alocat o cotă de 3 milioane de lei către CL Craiova ca şi co-participare la un eveniment pe care autorităţile judeţene şi locale şi-au propus să îl facă împreună pe stadion. "Deoarece CJ Dolj a considerat că e mai simplu să organizăm noi acest spectacol, s-a suplimentat bugetul şi am primit această sumă, din care o mare parte am dus-o la secţia de hematologie, la Spitalul "Filantropia", şi o parte a rămas la departamentul imagine din primărie pentru realizarea acestui spectacol. Opera din Craiova (n-red.: prin intermediul căreia se organizează spectacolul) a ajuns la concluzia să facă acest spectacol în parteneriat, deoarece firma la care aţi făcut referire a venit cu acordul gratuit a artiştilor. Deci artiştii sunt puşi la dispoziţie de firma respectivă, cu care au un parteneriat pentru un spectacol gratuit pe an, cu care vor participa la acest eveniment. Restul sunt celelalte elemente care trebuie realizat. Bugetul va fi decontat, e prevăzută şi o asigurare a gazonului, dar e posibil ca această asigurare să nu poată fi făcută, pentru că firmele de asigurări nu au mai acceptat să asigure gazoane datorită sensibilităţii lui", a spus Genoiu. 

Potrivit primarului Craiovei, intrarea la spectacol va fi liberă, în baza unei rezervări făcută online. Spectacolul va fi organizat în cadrul la celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului Internaţional "Elena Teodorini", patroana spirituală a scenei lirice din Craiova, iar solicitarea a fost făcută prin intermediul Operei din Craiova. 

Spectacolul, organizat de către casa de producţie Global Records şi denumit "mega-show", ar urma să se desfăşoare în zilele de 12 şi 13 octombrie pe Stadionul de fotbal "Ion Oblemenco", iar artiştii care vor participa, "embleme ale prezentului muzical", sunt Inna, Antonia, Carla's Dreams, Delia, Irina Rimes, The Motans, Vanotek, Mark Stam, Alina Eremia, Ami, Minelli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel