Doi revoluționari, prinși cu mai multe cuțite, în Parlament. Unul se lăuda chiar și cu o grenadă. Chirieac: Asta este faptă penală

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Doi revoluționari care participau la Conferinţa Naţională Pentru Demnitatea Revoluţionarilor din Decembrie 1989 au încercat să intre în Parlament cu mai multe cuțite și un box.

Secţia 17 Poliţie a fost sesizată despre faptul că, la intrarea C1 din Palatul Parlamentului, cei de la SPP, în urma controlului de securitate, au găsit obiecte interzise la doi cetăţeni care urmau să participe la Conferinţa Naţională pentru Demnitatea Revoluţionarilor din Decembrie 1989. Aveau calitatea de revoluţionar. Au încercat să intre în Palatul Parlamentului cu 2 cuţite, un briceag și un box. De asemenea, spun surse din anchetă, una dintre persoane a afirmat, iritat fiind de control, că acasă deţine și o grenadă, informează Antena 3.

"Cuţite nu au şi la cantina Parlamentului, aia faimoasă?", a fost reacția ironică a analistului politic Bogdan Chirieac.

"Domnule Chirieac, tocmai pentru că sunt cuţite la cantină nu vii cu cuţitele de acasă în Parlament. Le foloseşti pe acelea", a spus Mugur Ciuvică.

"Poate că nu erau mulțumiți, că alea de la cantină nu taie, şi atunci au zis "vin eu cu cuţitele". Trebuie întrebaţi domnii aceștia "de ce umbli cu cuţit la tine şi te duci cu el în Palatul Parlamentului?". Noi venim la serviciu şi nu avem cuţit la noi. Nu simt nevoia să iau un cuţit cu mine când umblu prin oraş", a mai spus analistul politic, în același ton ironic.

"Asta este faptă penală"

Cât despre faptul că unul dintre cei doi bărbați a spus că are o grenadă acasă, Bogdan Chirieac a punctat: "Asta este faptă penală. Dacă spui lucrul ăsta la aeroport... "Ce aveţi în bagaj?" şi tu răspunzi "O grenadă", în secunda aia se declanşează alarma pe orice aeroport din lumea asta mare şi eşti arestat, te bagă la pușcărie. Se pune în acţiune un protocol antitero. Atunci când spui că ai o grenadă, ce faci? Ameninţi cu forţa? Nu sunt lucruri de joacă! Dar nu mi-e clară situaţia cu cuţitul", a spus analistul politic.

Participanţii la Revoluţia din decembrie 1989, precum şi alte categorii cuprinse în Legea nr. 341/2004, ar putea beneficia de drepturi majorate cu 25% faţă de nivelul aflat în plată, potrivit unei propuneri legislative. Citește aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel