Doi ofiţeri MApN cu misiuni în Afganistan, cetăţeni de onoare ai municipiului Botoşani

Doi ofiţeri din cadrul Ministerului Apărării Naţionale care au participat la misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

Distincţiile pentru colonelul Lucian Ionel Sandu şi locotenent-colonel Sorin Ioan Ciobanu, care au efectuat misiuni în Afganistan, au fost înmânate în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local al Municipiului Botoşani, în contextul în care vineri este marcată Ziua Armatei, scrie Agerpres.

"Sunt două personalităţi marcante în domeniul în care activează şi am spus să facem acest lucru, cu două zile înaintea Zilei Armatei', a afirmat primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur.

Titlurile de cetăţean de onoare pentru cei doi militari au fost acordate în baza unei hotărâri adoptate în luna septembrie de membrii Consiliului Local, la propunerea Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir" din Botoşani.

Potrivit oficialilor Primăriei Botoşani, Sorin Ioan Ciobanu a participat la şase misiuni în Afganistan, în timp ce Lucian Ionel Sandu, fost comandant al Garnizoanei Botoşani şi locţiitor al comandatului Brigăzii 15 Mecanizate "Podul Înalt" Iaşi, a fost comandant al unui detaşament în Afganistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel