Doi lideri UE merg la Chișinău pentru a-și arăta sprijinul față de Republica Moldova

Sursă foto: Facebook Maia Sandu
Sursă foto: Facebook Maia Sandu

Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, Josep Borrell, și comisarul pentru vecinătate și extindere, Oliver Várhelyi, se vor afla miercuri și joi în Republica Moldova.

Potrivit autorităților europene, Josep Borrell și Oliver Várhelyi se vor deplasa în Republica Moldova în perioada 2-3 martie pentru a sublinia sprijinul deplin al Uniunii Europene față de această țară, în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Cei doi lideri se vor întâlni cu președintele Maia Sandu, cu prim-ministrul Natalia Gavrilița și cu ministrul Afacerilor externe și integrării europene.

De asemenea, demnitarii vor vizita un centru care găzduiește refugiați ucraineni.

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris, despre Ucraina

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut marți o convorbire telefonică cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris despre războiul din Ucraina.

Potrivit reprezentanților Guvernului, în cadrul dialogului, a fost analizată situația de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei. Vicepreședintele SUA a transmis mulțumiri României pentru sprijinul acordat refugiaților ucraineni.

Totodată, a fost remarcată importanța solidarității manifestate de aliați pe flancul estic al NATO, care întărește garanțiile de securitate.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis mulțumirile României pentru suplimentarea numărului de militari americani sosiți în țara noastră, fiind subliniată soliditatea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, care aniversează anul acesta 25 de ani de la semnare.

De asemenea, în cadrul convorbirii, a fost confirmată decizia ambelor țări de a continua sprijinul acordat guvernului și poporului ucrainean împotriva agresiunii militare ruse, mai scrie în comunicatul Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel