DNA: Valerian Vreme, fost ministru, trimis în judecată

valerian-vreme deschidere
valerian-vreme deschidere

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Valerian Vreme, la data faptelor ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în dosarul legat de licențele Microsoft.

Procurorii DNA susţin că, în perioada septembrie 2010-februarie 2012, Valerian Vreme, în calitate de ministru, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, a încheiat cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli. Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care Acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.

Conform sursei citate, prejudiciul cauzat Ministerului comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei în acest caz este de 11.291.793,99 euro, constituit un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel