DNA, rechizitoriu: Cum primea mită un director de la Loteria Română

 Banii destinaţi mituirii unui director pentru achiziţia de autoturisme la Compania Naţională Loteria Română (CNLR) au fost transportaţi prin Bucureşti într-o geantă şi înmânaţi pe stradă, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie. 

Din declaraţiile unui martor reiese că 250.000 de lei retraşi de la bancă i-au fost predaţi iniţial lui Ovidiu Rîpanu, la momentul respectiv şef Serviciu Achiziţii în cadrul CNLR, într-o geantă de laptop. Însoţit de cele două persoane care îi aduseseră banii, Ovidiu Rîpanu a mers într-o intersecţie din zona staţiei de metrou Nicolae Grigorescu, unde geanta a fost înmânată destinatarului final, Remus Leonard Lăzăreanu, director executiv al CNLR. 

"Când am ajuns în zona unde domicilia numitul Lăzăreanu Remus, am parcat maşina lângă maşina numitului Rîpanu Ovidiu. Numitul Rîpanu Ovidiu a coborât din maşină, a luat geanta cu bani şi s-a îndreptat către un bloc cu patru etaje, unde s-a întâlnit cu Lăzăreanu Remus. La scurt timp, numitul Rîpanu Ovidiu a revenit la maşină fără geantă", a susţinut martorul. 

Din cercetări a reieşit că banii au fost primiţi de Lăzăreanu chiar lângă statuia din intersecţia Nicolae Grigorescu. 

Gheorghe Benea, fost director general al Companiei Naţionale Loteria Română, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, într-un dosar legat de trucarea unei licitaţii pentru înnoirea parcului auto al CNLR. 

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Ovidiu Rîpanu, fost şef Serviciu Achiziţii în cadrul CNLR, pentru luare de mită în formă continuată şi participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată; Remus Leonard Lăzărescu, fost director executiv al CNLR, pentru luare de mită în formă continuată; Cornelia Olaru, la data faptei referent în cadrul CNLR - Serviciul Achiziţii şi membru al comisiei de evaluare a ofertelor, pentru luare de mită; Nicolae Virgil Sorescu, administrator al unei societăţi comerciale cu activitate de comercializare autovehicule, pentru spălare de bani în formă continuată, Constantin Brăduţ Răducanu, administrator de firmă, pentru dare de mită şi participaţie improprie la spălare de bani, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel