DNA: Procurorul Raluca Stăncescu, extindere urmărire penală

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, joi, extinderea acţiunii penale faţă de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stăncescu, pentru conflict de interese, potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA. 

Stăncescu, care se află în arest preventiv pentru fapte de corupţie, este acuzată că, în perioada 6- 12 decembrie 2016, 'în calitate de prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, cu intenţie, a iniţiat procedura de achiziţie a unui bun de la o societate din Botoşani pe care o administra în fapt împreună cu Cătălin Stavără'. 

Procurorii susţin că Stăncescu a aprobat referatul de necesitate şi a semnat dispoziţia de plată din 12 decembrie 2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani la rubrica 'conducătorul unităţii', obţinând în mod indirect un folos patrimonial pentru sine în cuantum de 697 de lei. 

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stăncescu, a fost arestată preventiv, vineri, de judecătorii Curţii de Apel Suceava sub acuzaţia de şantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigare la compromiterea intereselor justiţiei şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublicate. În acelaşi dosar a fost arestat preventiv şi un bărbat din Botoşani, Cătălin Stavără, acuzat de şantaj. 

Totodată, procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de agentul de poliţie Constantin Batcă de la Biroul de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani. 

Ce spun PROCURORII

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii octombrie 2015, Raluca Stăncescu, împreună cu Cătălin Stavără, folosindu-se de autoritatea conferită de funcţia sa - prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a exercitat acte de constrângere psihică asupra unei persoane. 

Concret, cei doi au încercat să determine persoana respectivă să efectueze demersurile necesare în vederea cedării în mod injust a dreptului de proprietate asupra a două imobile (apartament şi garsonieră), situate în municipiul Botoşani, în favoarea unei rude a lui Cătălin Stavără. 

"Prin constrângerea psihică exercitată, inculpaţii Stăncescu Raluca şi Stavără Cătălin au urmărit să-i inducă persoanei respective o stare de temere prin aceea că în situaţia exprimării unui refuz, va suferi repercusiuni specifice răspunderii penale prin demararea unor cercetări faţă de persoana sa şi a membrilor familiei sale, vizând săvârşirea unor pretinse infracţiuni de evaziune fiscală şi trafic de persoane", se precizează în comunicatul de presă. 

Totodată, în perioada 30 octombrie 2015 - 4 februarie 2016, Raluca Stăncescu, în aceeaşi calitate, l-a determinat în mod direct pe Constantin Batcă, agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Botoşani - Biroul de Investigaţii Criminale, să tergiverseze cercetările pe care le efectua într-o cauză penală faţă de Cătălin Stavără, pentru săvârşirea unei infracţiuni de lovire sau alte violenţe, în scopul îngreunării cercetărilor penale şi favorizării acestuia din urmă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel