DNA: Fost şef din poliţie, trimis în judecată pentru corupţie

Fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş, Sorin Muntean, a fost trimis în judecată la Curtea de Apel Timişoara, pentru fapte de corupţie, după ce procurorii DNA au finalizat dosarul de anchetă.

'Dosarul 329/2018 a fost înregistrat la Curtea de Apel Timişoara, urmând a se fixa primul termen de judecată, în dosarul în care sunt judecate fapte de corupţie', au declarat marţi, pentru Agerpres, reprezentanţi ai Biroului de presă al Curţii de Apel Timişoara.

În dosar sunt inculpaţi: Muntean Petru Sorin, Baloş Florin Mircea, Temu Marian Dorinel, Pavel Teodor, Berzescu Dori Adrian, Milutinovici Eugen, Crăciunescu Nicuşor Marcel, Bledea Cosmin Ionuţ, Gârbaci Vasilica, Pavel Dumitru, Dincă Adrian, Drăghici Sorin, Bîlc Marin, Boţ Iulian, Toader Nicolae Constantin, Bejan Petrea. Intimaţi în dosar sunt ANAF (Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara) şi Duma Dumitru.

Procurorii DNA Timiş anunţau într-un comunicat de presă din 2015 că au fost reţinuţi la acea dată şeful Poliţiei Judeţene, Muntean Sorin Petru, adjunctul său, Bolboş Florin Mircea (cu atribuţii pe linia de muncă rutieră), şeful Poliţiei Rutiere, Crăciunescu Marcel, primarul oraşului Recaş, Pavel Teodor, şeful Poliţiei oraşului Recaş, Temu Marian Dorinel, şeful Poliţiei Locale Recaş, Berzescu Dosu Adrian, funcţionar public aflat în subordinea primarului Recaş, alături de ofiţerii de poliţie Bledea Cosmin Ionuţ şi Gârbaci Vasilică.

În aceeaşi cauză s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, faţă de omul de afaceri Milutinovici Eugen pentru infracţiunea de instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Uz şi abuz de funcţii

Potrivit comunicatului DNA, toţi cei reţinuţi au făcut uz şi abuz de funcţiile pe care le deţineau. În sarcina lui Sorin Muntean, procurorii au reţinut că în cursul lunii octombrie 2014, pentru a satisface interesele economice, personale şi de natură politică ale lui Pavel Teodor, inculpaţii Muntean şi Bolboş şi-au îndeplinit în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu constând în coordonarea şi controlul structurii din subordine.

[citeste si]

Procurorii au solicitat magistraţilor Tribunalului Timiş mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru toţi inculpaţii. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel