Urmărește emisiunea live


DNA: Fost consilier superior la APIA Constanţa, reţinut

Răzvan Alexandru Ionescu, fost consilier superior în cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Constanţa, a fost reţinut joi de procurorii anticorupţie într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, urmând să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Conform DNA, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

"În perioada 2008 - 2014, inculpatul Ionescu Răzvan Alexandru, în calitate de consilier superior în cadrul APIA - Centrul judeţean Constanţa, în opt situaţii, a folosit, la instituţia unde-şi desfăşura activitatea, mai multe înscrisuri falsificate privind utilizarea de către două persoane a mai multor suprafeţe agricole de pe raza judeţului Constanţa", se precizează în comunicatul DNA.

Conform aceleiaşi surse, inculpatul a obţinut pe nedrept suma de 1.410.398 de lei în urma acestor demersuri infracţionale. Răzvan Alexandru Ionescu a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat vineri Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel