DNA face jocuri murdare. Stenograme din dosare se scurg către presa portocalie

Lumea Justiției acuză practicile DNA pentru influențarea Justiției. Astfel, stenograme din dosarul instrumentat de procuroarea DNA Mariana Alexandru s-au scurs în presa portocalie înainte ca Înalta Curte să decidă arestarea procuroarei Angela Nicolae din PICCJ. Documentul a fost livrat în format electronic ce nu putea fi deținut decât de anchetatorii DNA.

Lumea Justiției trage un nou semnal de alarmă în atenția CSM și PICCJ, care de ani de zile tolerează ca, înainte de pronunțările instanței pe cererile de arestare preventivă în cazul unor acuzați, probe care ar trebui să constituie secret al anchetei sunt livrate în presa portocalie, în scop de influențare a instanței și a distrugerii imaginii celor acuzați.

Astfel, stenograme cu discuții ale procurorului  Angela Nicolae și ale fiului acesteia, Daniel Nicolae, ambii cercetați în dosarul de evaziune fiscală instrumentat de procurorul DNA Mariana Alexandru, au fost publicate în presa portocalie chiar înainte ca Înalta Curte să se pronunțe asupra cererii de arestare formulate de procurori.

Vezi AICI integral stenogramele cu procuroarea Angela Nicolae scurse de la DNA

Și în acest caz este evident că stenogramele nu puteau să vină decât de la Direcția Națională Anticorupție, condusă de Laura Codruța Kovesi. Documentul a fost livrat, fără dubii, în format electronic, fiind vizibile și fonturile folosite de către DNA.

Angela Nicolae şi fiul acesteia, arestaţi preventiv în dosarul de evaziune

Procuroarea de la Parchetul instanţei supreme, Angela Nicolae, şi fiul acesteia, Daniel, au fost arestaţi pentru 29 de zile, în dosarul de evaziune fiscală în domeniul alimentar, în urma hotărârii de marți a Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie.

Decizia instanţei supreme nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs tot la Înalta Curte.

Procurorul Angela Nicolae, şeful Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe, altele decât Phare, din Parchetul instanţei supreme, şi fiul acesteia, Daniel Nicolae, sunt acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv complicitate la această faptă.

 DNA o acuză pe Angela Nicolae că, în perioada 2012-2013, a pretins şi primit de la învinuiţi, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct şi prin intermediul fiului său, sume de bani între 2.000 lei şi 5.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel