DNA cere aviz pentru urmărirea penală a lui Oprea. Tăriceanu, reacție

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere aviz Senatului pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne şi vicepremier, Gabriel Oprea, pentru două acuzaţii de abuz în serviciu. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că solicitarea Justiției în cazul senatorului Gabriel Oprea ar trebui discutată în timpul sesiunii parlamentare, însă se va consulta cu membrii conducerii Senatului referitor la convocarea unei ședințe a Biroului permanent.

"Am văzut numai comunicatul de presă. Am să fac o consultare cu colegii mei, membrii Biroului Permanent, să văd dacă au disponibilitatea de timp necesară pentru a convoca Biroul permanent și pentru a avea cvorumul de ședință și, după aceea, voi lua hotărârea. Suntem în vacanță parlamentară. După părerea mea, trebuie, în mod normal, tratată în timpul sesiunii parlamentare o asemenea solicitare, dar voi face și o consultare cu colegii", a declarat Tăriceanu la Senat, citează Agerpres.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cere sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Infracțiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere, potrivit unui comunicat al DNA.

Citește și: DNA cere urmărirea penală a lui Gabriel Oprea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel