DNA are investigații în curs care privesc foști sau actuali miniștri, spune Codruța Kovesi

agerpres_7309685
agerpres_7309685

Laura Codruța Kovesi, Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, a declarat  într-un interviu acordat Agerpres, că, la nivelul DNA, sunt și alte investigații în curs față de foști sau actuali miniștri și dă asigurări că procurorii vor continua anchetele în aceste dosare. Despre dosarul vicepremierului Liviu Dragnea, Kovesi a spus că  se va pronunța în perioada imediat următoare asupra legalității soluției date de procurorul de caz în dosarul privind referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Șeful DNA  a declarat  că "prioritățile pe care mi le-am propus cu ocazia interviului pe care l-am susținut în fața CSM sunt aceleași și în prezent, pentru că sunt obiective care se mulează foarte bine pe competența DNA și pe ceea ce se așteaptă de la această direcție specializată în combaterea corupției la nivel înalt."

Întrebată despre dosarele care sunt  în faza de urmărire penală sau aproape de trimitere în judecată în care sunt implicați miniștri sau foști miniștri, procurorul-șef al DNA a declarat că:  "Sunt dosare la nivelul direcției, o parte dintre aceste informații au fost făcute deja publice. Vorbim de persoane care au avut calitate de fost ministru și s-a făcut solicitare pentru urmărirea penală la Parlamentul României. Este vorba de cazul Silaghi. Mai sunt și alte investigații în curs față de persoane care au deținut aceste calități, dar nu pot să le fac publice în acest moment. În momentul în care se vor desfășura etapele procedurale și li se aduce la cunoștință mai întâi acestor persoane că sunt învinuite sau că sunt cercetate, atunci vom putea face publice aceste informații. În ceea ce privește dosarul privind suspiciunile de fraudă la referendum, în care este implicată o persoană care deține o funcție importantă în stat, dosarul a fost finalizat, urmărirea penală a fost finalizată, procurorul mi-a prezentat un proiect de soluție. Urmează să verific legalitatea soluției și să mă pronunț în perioada imediat următoare. Este vorba de cazul Dragnea".

 Despre sesizările primite de la Corpul de Control al Guvernului, Kovesi a declarat că la nivelul DNA s-au primit "20 de astfel de sesizări. Toate au fost înregistrate ca dosar penal. În aceste dosare se efectuează acte premergătoare, verificări, se fac audieri. În unele situații s-au dispus constatări sau chiar expertize... Pot să vă spun că, în ultima perioadă, cel puțin de când am preluat conducerea DNA, dar și înainte, au fost trimise în judecată sau au fost investigate persoane care erau din partide diferite. Deci nu anchetăm persoanele în funcție de apartenența la un partid sau nu, ci în funcție de faptele penale pe care aceștia sunt suspectați că le comit".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel