Discurs Biden, discurs Trump, 20 ianuarie. Învestirea noului președinte SUA

Discurs Biden, discurs Trump, 20 ianuarie
Discurs Biden, discurs Trump, 20 ianuarie

Discurs Biden, discurs Trump, 20 ianuarie. Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea președinte al SUA, Joe Biden, a avut loc miercuri. 

Discurs Biden, discurs Trump. Miercuri, 20 ianuarie, la Washington D.C., a avut loc ceremonia oficială de învestitură, ce marchează începutul noii președinții. Donald Trump nu a participat la eveniment, dar a susținut un scurt discurs la baza militară Andrews. La câteva ore după, Joe Biden a pledat pentru unitate în cadrul discursului său de după depunerea jurământului. 

Discurs Biden 20 ianuarie 

Discurs Biden, discurs Trump. Preşedintele american Joe Biden a pledat miercuri pentru unitate în discursul său de după depunerea jurământului, cerându-le oamenilor să aibă "un nou început" şi să nu lase politica să fie un "foc dezlănţuit" care provoacă divizare, relatează dpa.

„Pentru a depăşi aceste provocări, a ne vindeca sufletul şi a asigura viitorul Americii avem nevoie de mai mult decât cuvinte. Este nevoie de lucrul cel mai greu de obţinut într-o democraţie: de unitate”, a spus Biden, precizând că „trebuie să punem capăt acestui război care aruncă roşul împotriva albastrului, ruralul împotriva urbanului, conservatorul împotriva liberalului. Putem face acest lucru - dacă ne deschidem sufletele în loc să ne împietrim inimile”.

„Întregul meu suflet este în asta - să aduc America împreună, să unesc poporul nostru, să unesc naţiunea noastră şi îi cer fiecărui american să mi se alăture în această cauză (...) Puneţi capăt strigătelor şi reduceţi temperatura. Pentru că fără unitate nu există pace, nu există progres. Numai indignare obositoare”, a mai spus al 46-lea preşedinte al SUA.

Biden i-a denunţat pe toţi cei care se folosesc de minciuni pentru a ajunge la putere şi s-a angajat să fie un preşedinte al tuturor cetăţenilor, care guvernează plecând de la fapte şi adevăr.

„Există adevăr şi există minciuni. Minciuni spuse pentru putere şi pentru profit”, a mai spus Biden în discursul său de învestitură, potrivit Agerpres.

„Însă putem să nu fim de acord, asta este democraţia”, a adăugat Biden. 

Discurs Trump 20 ianuarie 

Discurs Biden, discurs Trump. De cealaltă parte, Donald Trump a afirmat, miercuri, în ultima zi de mandat, că a fost o "mare onoare" să fie preşedinte al Statelor Unite şi s-a declarat încrezător că Administraţia Joseph Biden va avea succes, deoarece are premisele necesare.

"A fost o mare onoare, onoarea unei vieţi întregi; au fost patru ani extraordinari", a declarat Donald Trump, la Baza aeriană Andrews.

"Au fost patru ani incredibili. Am realizat atât de multe lucruri împreună", a adăugat Donald Trump.

Donald Trump a subliniat că a reconstruit armata şi economia SUA. "Sper că nu vă vor majora impozitele, dar, dacă vor face acest lucru, eu v-am spus asta", a precizat Trump.

"Poporul american este extraordinar, avem o ţară extraordinară, a fost cea mai mare onoare să fiu preşedinte. Voi lupta întotdeauna pentru voi, voi urmări situaţia, vă voi asculta, iar viitorul acestei ţări nu va fi niciodată mai bun. Cred că viitoarea administraţie va avea succes, au bazele pentru a face ceva spectaculos. Noi vom reveni într-o anumită formă", a spus Trump, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel