Urmărește emisiunea live


Discuții aprinse în PNL despre premier. Ce spune Gorghiu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, că în PNL sunt două curente de opinie - unul susţine că este nevoie de un prim-ministru desemnat de partid pentru a comunica programul de guvernare, iar altul că nu este necesar, decizia urmând să fie luată la începutul lunii octombrie. 

'O să avem o echipă de Parlament foarte bună, probabil că o să avem şi un candidat pentru premier, dar nu este obligatoriu acest lucru. Este încă o dezbatere care urmează să meargă spre o concluzie. Sunt două curente, după cum ştiţi, unii spun că este nevoie de un prim ministru desemnat pentru a putea fi cel care comunică în mod credibil programul de guvernare pe care-l lucrăm şi cu care vrem să venim în faţa electoratului. Dar mai este un curent de opinie în PNL destul de puternic care spune: 'Oameni buni, suntem în pragul unor alegeri parlamentare, vorbim despre Parlament, nu despre Guvern. Ca să ajungi să ai un Guvern, trebuie să vorbeşti despre ce vrei să faci în Parlament, ce proiecte şi cum îţi aşezi acest mecanism', a precizat Gorghiu, după şedinţa Biroului Politic Naţional, întrebată dacă liberalii au stabilit un nume pentru funcţia de premier.

Ea a spus că PNL are din orice regiune un potenţial premier, 'oameni politici care pot să îndeplinească oricând cu succes statutul de prim-ministru'.

'Însă nu aş vrea deloc să ne grăbim şi să aruncăm nume pe piaţă. Orice nume pe care noi acum l-am vehicula sau orice nume cu care am veni ar fi mai bun decât un Ponta, Dragnea, care au problemele de credibilitate pe care le au. Vă mărturisesc că au fost momente în care am greşit din pricina faptului că eu şi colegii mei ne-am pripit cu decizia. Deci, o să vedem probabil la începutul lunii octombrie dacă venim cu o propunere de prim-ministru sau nu', a adăugat Gorghiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel