Dirijorul român Cristian Măcelaru a câștigat un premiu Grammy

Dirijorul român Cristian Măcelaru a câștigat un premiu Grammy pentru albumul "Wynton Marsalis: Violin Concerto". Este pentru a doua oară când un dirijor român câstigă un astfel de premiu. Primul a fost dirijorul Cristian Badea, în 1985.

Dirijorul român Cristian Măcelaru, violonista scoțiană Nicola Benedetti și Orchestra Simfonică din Philadelphia au câștigat premiul Grammy la categoria "Cea mai bună interpretare instrumentală solo" pentru albumul ce cuprinde lucrări ale compozitorului Wynton Marsalis, potrivit TVR.

Născut în Timişoara în 1980 şi plecat la 16 ani în Statele Unite cu o bursă, Cristian Măcelaru a devenit 3 ani mai târziu, cel mai tânăr concertmaestru din istoria Orchestrei Simfonice din Miami. Avea să înceapă o carieră internaţională de excepție. Din 2021 va fi directorul muzical al Orchestrei Naționale a Franței, una dintre cele mai importante din Europa și din lume.

Dirijorul român și violonista scoțiană au mai fost nominalizați pentru premiul Grammy, tot la această ediție, la categoria Best Contemporary Classical Composition, cea mai bună compoziţie contemporană clasică. Titlul a fost însă câștigat de "Higdon: Harp Concerto", compus de Jennifer Higdon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel