Directorul Newsweek, Sabin Orcan, acuzat că și-a falsificat studiile

Jurnalistul Sorin Ovidiu Bălan îl acuză pe șeful de la Newsweek de fapte la care nimeni nu s-ar fi gândit.

Sorin Ovidiu Bălan a spus că directorul Newsweek, Sabin Orcan, ”şi-a falsificat biografia în legătură cu studiile sale”. Mai precis, Sabin Orcan nu ar avea facultate, nici de jurnalism, nici de alt fel.

O investigație a Evz a scos la iveală modul în care acesta ar fi mințit în legătură cu studiile sale. Sabin Orban a pretins că a absolvit cursurile unei școli care nu-l are printre absolvenți. Declarațiile sale publice sunt în contradicție cu documentele oficiale la care Evz a avut acces.


Conform sursei citate, Sabin Orcan nu apare printre absolvenții instituției de învățănmânt superior la care pretinde că a terminat studiile post-liceale.

În „Monografia judeţului Buzău", scrie foarte clar:

„Sabin Orcan, ziarist. Absolvent al Liceului „B.P. Hașdeu" Buzău (1988), a urmat cursurile Școlii Superioare de Jurnalistică, înființată în 1991 de Asociația Ziariștilor din România".

De asemenea, în biografia profesională, stă scris negru pe alb la capitolul „Education": „Şcoala Superioară de Jurnalistică" (Asociaţia Ziariştilor Români). Dates attended or expected graduation 1992-1996".

Sursa citată mai notează că ”nu există nici un profesor de la SSJ, alminteri nume mari ale jurnalisticii româneşti, care au înfiinţat această facultate ca alternativă la cea de la stat, în care nişte anonimi încercau să-i înveţe pe studenţi ceea ce ei nu ştiau să facă, adică presă, deci nu sunt profesori care să-și amintească de studentul Sabin Borcan şi nici de Sabin Orcan. Nici colegii din anii menţionaţi. Să mergem însă mai departe. Nici în documentele SSJ, adică Registrul de absolvenţi sau în arhiva foilor matricole, nu există niciun student cu numele Borcan Sabin”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel