Directorul Ansamblului Doina Oltului, pus sub control judiciar

Magistraţii Judecătoriei Slatina au hotărât, vineri seara, ca directorul Ansamblului Doina Oltului, solistul de muzică populară Costinel Alecsandrescu, să fie cercetat sub control judiciar, el fiind acuzat de delapidare în formă continuată şi fals intelectual, mai precis că a folosit în interes personal materiale de construcţie ale instituţiei pe care o conduce.

Costinel Alecsandrescu a fost reţinut joi seara şi fi prezentat, vineri, cu propunere de arestare preventivă, magistraţilor de la Judecătoria Slatina. Magistraţii au decis, după o şedinţă de peste trei ore, ca Alecsandrescu să fie cercetat sub control judiciar.

Alecsandrescu este acuzat că a folosit în interes personal materiale de construcţie în valoare de peste 120 000 lei, care aparţineau Ansamblului Doina Oltului, dar şi că a încheiat contracte de prestări servicii pentru organizarea unor evenimente socio-culturale cu unităţi administrativ-teritoriale, în calitate de administrator al unei firme, însă spectacolele au fost susţinute de membri ai ansamblului pe care îl conduce şi onorariile şi pentru prestaţiile lor au fost plătite de instituţia de cultură Ansamblul Doina Oltului.

'În fapt, s-a reţinut că suspectul Alecsandrescu Costinel-Petrişor, în calitate de director al Ansamblului Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului, şi-a însuşit materiale de construcţii cumpărate pentru instituţia pe care o conduce, în valoare de 123.449,38 lei, pe care le-a folosit în interes personal şi a încheiat mai multe contracte de prestări servicii artistice cu unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Olt, în calitate de administrator al S.C. COSTI ART SHOW S.R.L., pentru organizarea de evenimente socio-culturale, de pe urma cărora a beneficiat de suma de 294.200 lei, însă pentru onorarea cărora a folosit Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Doina Oltului şi artişti consacraţi, pe care i-a plătit din fondurile instituţiei de cultură menţionate', se precizează în comunicatul Parchetului. În comunicat se menţionează că pentru a ascunde o parte din actele materiale ale infracţiunii de delapidare, Alecsandrescu a încheiat, în mod fictiv, contracte de custodie în 2013. 'Pentru a ascunde o parte din actele materiale ale infracţiunii de delapidare, suspectul Alecsandrescu Costinel-Petrişor a încheiat în mod fictiv contractul de custodie nr. 697/05.08.2013, contractul de custodie nr. 697/05.08.2013, din care rezultă că materialele sustrase şi care nu au fost identificate de către reprezentanţii Camerei de Conturi a Judeţului Olt ar fi fost lăsate în custodia SC EUROTRANS SRL BREBENI. Săvârşirea faptei de către suspectul Alecsandrescu Costinel-Petrişor a fost înlesnită de către suspectul Ilie Petre, care a semnat contractul menţionat, la rubrica 'SC EUROTRANS SRL, DIRECTOR, Florin Ifrim', deşi nu avea şi nu are nicio calitate în cadrul societăţii menţionate. Toate documentele astfel falsificate au fost folosite în contestaţia formulată împotriva raportului Curţii de Conturi din 04.07.2014, aflată pe rolul Tribunalului Olt', se mai precizează în comunicat. Ansamblul Doina Oltului este o instituţie de cultură subordonată Consiliului Judeţean Olt în cadrul căreia sunt angajaţi solişti vocali şi instrumentişti de muzică populară, coregrafi, dansatori. AGERPRES/(AS - autor: Cristina Matei, editor: Dănuţ Puşcaşu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel