Dilemă cu şcolile din toamnă. Negrescu, atac la Anisie: E pregătită de remaniere

Victor Negrescu
Victor Negrescu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu transmite un mesaj critic despre minstrul Educaţiei, Monica Anisie. 

"Ministrul Educației este clar pregătită de remaniere. Altfel, nu se explică cum poate să declare că, doar după examenele naționale, ar fi bine să se gândească ce vor face în toamnă copiii și profesorii și cum vor reîncepe școlile și să afirme, fără să prezinte ce va face, că pur și simplu infrastructura existentă nu permite aplicarea normelor dezvoltate tot de ministerul pe care îl conduce.

Nimic despre scenarii de lucru, despre accesul la educație digitală, despre lunile ratate de școală, despre achiziția dispozitivelor educaționale, despre proiectele europene blocate, despre o platformă educațională națională, despre oferirea de mijloace de protecție pentru copii și profesori, practic totul rămâne la nivel ipotetic", a scris Victor Negrescu pe Facebook.

Educaţia, ignorată în România

"Chiar dacă de educație depinde viitorul nostru post-COVID-19, în România ea este ignorată. Îmi place că doamna ministru zice că va asculta intervențiile celorlalți miniștri ai educație din Consiliul UE dar uită să spună că toate informațiile sunt disponibile deja pe o platformă comună. Mai mult, dacă era așa interesată de subiect prelua de exemplu platforma oferită gratuit de Estonia, implementa măsura din Grecia privind platformele educaționale sau introducea măcar precum Bulgaria sau Croația servicii de asistență educațională.

Dacă totuși educația a devenit un obiectiv de securitate națională atunci haideți să o tratăm ca atare. Fără politică, să acționăm împreună doar pentru copii, părinți și profesori", transmite Victor Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel