Dick Cheney: Obama datorează scuze pentru că a criticat acţiunile antiteroriste ale lui Bush

Dick-Cheney-
Dick-Cheney-

Fostul vicepreşedinte al SUA Dick Cheney a lăudat duminică administraţia pentru raidul în care a fost ucis un cleric radical americano-yemenit, dar a spus că Barack Obama ar trebui să prezinte scuze pentru că a criticat acţiunile antiteroriste ale fostului preşedinte George W. Bush, relatează CNN.

Anwar al-Awlaki, un cleric radical americano-yemenit care recruta terorişti în lume, a fost ucis vineri în Yemen, într-un atac cu avion fără pilot, relatează CNN, preluat de Mediafax.

"Cred că a fost un atac foarte bun. Cred că a fost justificat", a declarat Cheney pentru CNN. Dar "aştept ca administraţia să privească în urmă şi să corecteze ceva ce a spus în urmă cu doi ani, când ne-a criticat pentru că am fi reacţionat exagerat la evenimentele din 11 septembrie", a adăugat el.

Obama "a spus de fapt că ne-am îndepărtat de idealurile" Americii, a adăugat fostul vicepreşedinte republican. "Cred că a produs daune imense. Cred că a calomniat naţiunea şi cred că datorează scuze poporului american", a mai spus el, adăugând că administraţia Obama "a luat direcţia acţiunilor robuste atunci când consideră că este justificat".

Criticii republicani ai administraţiei denunţă ipocrizia lui Obama, care aprobă uciderea unor americani fără un proces echitabil, după ce a criticat oficialii Bush pentru că au aprobat utilizarea tehnicilor brutale de interogare precum simularea înecului.

Fostul congresman democrat Jane Harman a apreciat că multe dintre criticile lui Obama faţă de administraţia Bush sunt valide. "Nu cred că administraţia Obama ar trebui să repete" acele greşeli, a declarat ea pentru CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel