EXCLUSIV  Diaspora, mobilizare totală! Vlășceanu, analiză după victoria Maiei Sandu

Analistul politic Andrei Vlășceanu a raportat victoria Maiei Sandu din turul 2 al alegerilor prezidențiale moldovenești cu momentul 2014 din România, când diaspora a avut un cuvânt greu de spus în alegerea lui Klaus Iohannis.

Referitor la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, câștigate de Maia Sandu, Vlășceanu a explicat: „Am spus înainte de votul efectiv din al doilea tur că asistăm la un 2014 moldovenesc. De ce am spus asta? După primul tur, președintele în funcție Igor Dodon a venit și a declarat că a câștigat votul popular din R. Moldova și că electoratul diasporei este unul paralel”.

„În momentul în care ataci diaspora, ataci un subiect sensibil. Ce reprezintă diaspora? Diaspora înseamnă un rezervor strategic financiar, dar și un subiect sensibil emoțional, pentru că reprezintă familiile rupte. Sunt copiii care pleacă din țară să muncească, își creează propriile lor familii, iar în țară rămâne cealaltă familie. Igor Dodon a atacat direct diaspora în prima conferință de presă după primul tur. Am spus la acel moment că e clar, că 200.000 de oameni vor fi mobilizați, dar au fost aproape 270.000”, a continuat Vlășceanu, EXCLUSIV pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel