Dezbatere studențească cu premii: România - monarhie sau republică?

dezbate_romania
dezbate_romania

În contextul unei renașteri a curentului monarhist, două echipe de studenți vor dezbate miercuri, 26 februarie, de la ora 13.00, în Sala Senatului din incinta Universității Româno-Americane, monarhia în România și reașezarea sa în poziția sa tutelară, în cadrul statului român. Dezbaterea, ce va avea ca temă "România - monarhie sau republică?" reprezintă confruntarea finală a celei de-a VI-a ediții a concursului pentru studenți „Dezbate România”, echipa câștigătoare urmând să primească un premiu în valoare de 1.000 de euro, oferit de Fundația Dan Voiculescu.

”Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenței, suveranității și unității noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, și a Națiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate și modestie” declara Majestatea Sa, Regele Mihai I, în 2011, în fața Camerelor reunite ale Parlamentului României.

Acum, în 2014, două echipe de studenți - una care are calitatea de susținătoare a temei, iar cealaltă, o poziție contrară -, dezbat tema monarhiei în România, eveniment care care a atras atenția persoanelor publice. La eveniment vor participa profesorul universitar doctor, Dan Voiculescu, Stelian Tănase – scriitor, istoric și jurnalist, Cătălin Șerban – co-președinte al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și academicianul Răzvan Theodorescu.

Confruntarea va fi jurizată de Trisi Cristea - directorul general al Fundației Dan Voiculescu, Alessandra Stoicescu - jurnalist și fondator Intact Media Academy, Nicolae Iliescu - scriitor și secretar științific al Bibliotecii Academiei Române, Daniel O. Bejan - scriitor și Ovidiu Folcuț - rector al Universității Româno-Americane.

Echipa cu cele mai puternice și creative argumente, care va convinge prin retorică, creativitate și gândire critică își va adjudeca premiul, în valoare de 1.000 euro, oferit de Fundația Dan Voiculescu.

De asemenea, în cadrul finalei, Intact Media Academy va oferi ca premiu o bursă în valoare de 1.500 de euro la cursurile școlii de televiziune IMA celui mai bun vorbitor din cadrul acestei ediții, dintre cei patru desemnați pe parcursul celor patru dezbateri din concurs.

Participarea la finala concursului este deschisă tuturor persoanelor interesate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel