Deschidere școli din 8 februarie. Eugen Ilea: Ne dorim această deschidere, dar în baza unei analize obiective

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Astăzi se ia decizia finală privind deschiderea școlilor din 8 februarie, respectiv al doilea semestru. Eugen Ilea, vicepreședinte al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a declarat că părinții își doresc redeschiderea școlilor, dar doar în baza unei analize obiective, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea copiilor.

"Părerea noastră nu ar trebui să conteze. Ar trebui să conteze acea analiză la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale. Avem nevoie de această deschidere pentru că am observat că online-ul nu a fost ceea ce ne-am fi dorit, din vina autorităților, pentru că nu am fost pregătiți pentru așa ceva, nu am avut infrastructura necesară pentru un asemenea sistem educațional și de aici, toate neajunsurile constate pe parcurs.

Ne dorim această deschidere, dar în baza unei analize obiective pentru că nu trebuie să facem greșeli atunci când e vorba de sănătatea copiilor noștri, cât și a familiilor acestora. Ne gândim la o descentralizare a deciziei pentru că trebuie să vedem clar și dacă administrațiile  locale pot face investițiile necesare astfel încât unitățile școlare să fie deschise, adică dacă pot cumpăra măști și dezinfectanți. Așteptăm cu interes decizia care se va lua astăzi la Cotroceni.", a declarat Eugen Ilea la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Deschidere școli din 8 februarie. Astăzi se ia decizia pentru elevi. Sondaj DCNews cu 19.000 de voturi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel