Deschidere școli din 8 februarie. Astăzi se ia decizia pentru elevi. Sondaj DCNews cu 19.000 de voturi

Deschidere școli din 8 februarie. Astăzi se ia decizia pentru elevi. Sondaj DCNews cu 19.000 de voturi/ foto pixabay
Deschidere școli din 8 februarie. Astăzi se ia decizia pentru elevi. Sondaj DCNews cu 19.000 de voturi/ foto pixabay

Astăzi se ia decizia finală privind deschiderea școlilor din 8 februarie, respectiv al doilea semestru. 

Premierul Florin Cîțu a anunțat, în urmă cu o zi, că decizia privind deschiderea școlilor din 8 februarie se va lua, astăzi, împreună cu președintele Klaus Iohannis. 

Luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii care îşi vor relua fizic cursurile vor primi măşti de protecţie, existând un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar.

Vezi și: Cîmpeanu, cele PATRU scenarii în care elevii și profesorii pot continua școala ONLINE

DCNews a realizat un sondaj la care au răspuns peste 19.000 de persoane, cu privire la deschiderea școlilor din 8 februarie. Întrebați dacă școlile ar trebui redeschise din 8 februarie, 64,5% au răspuns ”da”, respectiv 12395 de voturi, 35,5% au răspuns ”nu”, respectiv 6833 de voturi. 

Se revine și la formula ”semafor” de deschidere a școlilor: 

”În scenariul verde, toate grădinițele și școlile sunt deschise. În scenariul galben, avem deschise grădinițele, învățământul primar, respectiv clasele I-IV, și clasele terminale, clasa a opta și clasele a XII-a, a XIII-a. În scenariul roșu, vor fi deschise grădinițele și clasele I-IV, chiar dacă este rata de infectare peste 3 la mie. La pragul de 6 la mie, se suspendă activitățile”. 

Vezi aici mai mult: Încep școlile din 8 februarie 2021. Grădinițele, deschise în orice scenariu. Cîmpeanu, explicații clare

Astăzi, Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, a declarat: "Ne aflăm într-un moment crucial pentru elevii din România. Am susținut, încă de la bun început, descentralizarea deciziei privind redeschiderea școlilor, cât timp acest lucru este realizat cu precauție și asigurând factorilor locali indicațiile și resursele necesare redeschiderii școlilor în siguranță. E momentul ca autoritățile centrale să dea dovadă de celeritate și să vină în sprijinul elevilor, pentru ca aceștia să se poată întoarce la școală în siguranță, acolo unde acest lucru este posibil”. 

Vezi aici mai mult: Redeschiderea școlilor. Rareș Voicu, președintele CNE: Autoritățile să dea dovadă de celeritate!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel