Încep școlile din 8 februarie 2021. Grădinițele, deschise în orice scenariu. Cîmpeanu, explicații clare

Ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu, a oferit clarificări despre deschiderea grădinițelor și școlilor din 8 februarie 2021. 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, la Digi24, că toți copiii de grădiniță și de la clasele primare vor fi în clasă, în toată țara, din 8 februarie, indiferent de scenariul în care se află localitatea. ”Peste tot în România, nu avem nicio localitate în România care să fi depășit 6 la mie” a spus ministrul. 

”Scenariile sunt foarte clare, cred că sunt ușor de înțeles și de aplicat. Va fi făcută public zilnic lista cu localitățile, împărțită pe trei scenarii.

În scenariul verde, toate grădinițele și școlile sunt deschise.

În scenariul galben, avem deschise grădinițele, învățământul primar, respectiv clasele I-IV, și clasele terminale, clasa a opta și clasele a XII-a, a XIII-a.

În scenariul roșu, vor fi deschise grădinițele și clasele I-IV, chiar dacă este rata de infectare peste 3 la mie. La pragul de 6 la mie, se suspendă activitățile.” a explicat Sorin Cîmpeanu, care a mărturisit că ”la grădiniță și la clasele I-IV este foarte greu să-ți imaginezi o predare online, care să mai fie și eficientă”. 

65.000 de elevi, ABSENȚI de la școală în semestrul I

Sistemul hibrid nu va mai exista. Cei care nu vor merge la școală, în scenariile galben și roșu, vor face ore online. ”Experiențele din educație ne-au arătat că sistemul hibrid nu este eficient” a spus Sorin Cîmpeanu, care a preferat să nu vorbească despre trecut: ”Mai contează ce cred eu? Contează să vedem care au fost pierderile și să le putem compensa. Am făcut o interogare a sistemului din care a rezultat că un număr 65.000 de elevi sunt în situația de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pe semestrul întâi”. Ministrul a spus că acești 65.000 de copii mai degrabă nu au făcut școală deloc în primul semestru. 

Mediile pe semestrul I se încheie la opt săptămâni de la revenirea în bănci

Mediile se vor încheia, pentru semestrul I, cu minimum două note, la opt săptămâni pentru 8 februarie, în cazul în care elevii revin fizic în școală. Dacă se află în scenariul în care nu vor reveni nici în 8 februarie, mediile pe primul semestru se închid la opt săptămâni de la revenirea fizică a elevilor în școală.

”E posibil să avem nevoie de sesiuni suplimentare pentru examenele naționale” a anunțat Sorin Cîmpeanu.  

Decizia de la Palatul Cotroceni, de astăzi, cu privire la deschiderea școlilor, a fost luată prin consens, a mai spus ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel