EXCLUSIV  Departamentul de Stat al SUA - legi Justiție. SONDAJ: Ce spun românii

"Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislație ce ar putea submina lupta împotriva corupției și slăbi independența sistemului judiciar în România", se arăta într-o declarație de presă intitulată "România - propuneri ce afectează independența sistemului judiciar" și care aparținea purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat Heather Nauert.

Această legislație, "propusă inițial de Ministerul Justiției, amenință progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituții judiciare puternice protejate de interferența politică", nota purtătorul de cuvânt în această declarație publicată luni pe site-ul Departamentului de Stat.

Statele Unite "îndeamnă Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept și pun în pericol lupta împotriva corupției", adăuga purtătorul de cuvânt.

În acest context, DC News a lansat un sondaj cu întrebarea: "Sunteți de acord cu Departamentul de Stat al SUA privind legile Justiției?", iar cititorii au răspuns astfel:

DA 26,99% (6473)

NU 72,99% (17507).

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel