Demisionarii de la EVZ au probleme cu salariile compensatorii

claudiu-serban2
claudiu-serban2

La mai puțin de o săptămână după ce aproximativ 20 de jurnaliști de la Evenimentul zilei au ales să plece cu salarii compensatorii, au apărut primele probleme.  Aflat în imposibilitatea de a plăti toate salariile compensatorii (din cauza numărului peste așteptări de plecări), managamentul a decis să plătească sumele în rate,  scrie paginademedia.ro.

Conform informaţiilor, varianta propusă celor care au ales să plece îi pune pe aceştia în situaţia de a nu mai putea lucra în altă parte. Este vorba despre un contract de cesiune exclusivă a drepturilor de autor pe următoarele trei luni , propus celor care au luat decizia de a părăsi redacţia.   Explicația dată ziariștilor de conducerea EVZ: nu sunt bani pentru a achita salarile datorate, iar aceasta este singura modalitate prin care se pot da, în rate, cele trei salarii compensatorii.

“Dacă nu semnați, nu vă veți primi banii. Așa ne-a spus Claudiu Șerban”, a declarat un ziarist care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Contractul pune alte probleme: în condițiile în care cei care pleacă au acest contract de cesiune exclusivă a drepturilor de autor, nu mai pot lucra în altă parte.

“Este un contract ilegal”, a declarat pentru paginademedia.ro unul dintre ziariștii implicați în această situație. “Contractul de muncă a fost încheiat și prevede trei salarii. De ce trebuie să mai semnăm un contract nou?”, se întreba ziaristul.

Pe de altă parte, temerile jurnaliștilor erau legate de faptul că, în cazul în care se angajează în altă parte, EVZ ar putea rezilia contractul de cesiune a drepturilor de autor fără a mai plărti salariile datorate.

Directorul-general,  Claudiu Șerban, a spus  că redactorii care au plecat de la EVZ pot lucra unde vor, dar a vrut să aibă o bază legală pentru a plăti salariiloe compensatorii.

Citeşte şi:

Redacţia EVZ pierde unii dintre cei mai experimentaţi jurnalişti din echipă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel