Urmărește emisiunea live


Demisie Maior, SRI. Hunor: Un maghiar la șefia SRI nu ar fi o tragedie

Președintele UMDR, Kelemen Hunor, spune că "nu ar fi o tragedie" dacă la conducerea Serviciului Român de Informații va fi numit un maghiar, precizând că "România va intra într-o normalitate și mai solidă când nu vom mai râde de o astfe de idee".

Întrebat, miercuri, la DC News Live, dacă ar fi pregătit să preia conducerea SRI, după demisia lui George Maior, Kelemen Hunor a răspuns: "Eu zic că nu va fi o tragedie. Nu ar fi nicio problemă pentru România să fie un șef al unui serviciu din partea comunității maghiare". 

"Nu am astfel de idee și nu am astfel de propunere, dar eu zic că România va intra într-o normalitate și mai solidă când nu vom râde la o astfel de idee", a adăugat liderul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

Hunor a precizat că UMDR nu dă un cec în alb președintelui Iohannis și va vota în Parlament în funcție de persoana pe care o va propune președintele.

"Nu este treaba noastră, e treaba lui să vină cu propunere. Ambele servicii de informații au conducerea aigurată, vom vota în funcție de persoana propusă. Un cec în alb nu pot să dau nimănui. Vom vedea cu cine vine președintele Iohannis că este, până la urmă, responsabilitatea lui și atribuțiile președintelui sunt foarte clare", a mai declarat Hunor.

UDMR, reintrare GUVERN. KELEMEN HUNOR, anunț despre revenirea la guvernare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel