Delegaţia României în PPE. Ce funcţii au Rareş Bogdan şi Traian Băsescu

Florin Răvdan / 03 iul 2019 / 22:11 Salveaza PDF Comentarii
Parlamentul european
Descriere foto: Parlamentul european

După mai multe negocieri, mai mulţi europarlamentari români au aflat deja ce funcţii vor avea în cadrul PPE, printre aceştia numărându-se şi Traian Băsescu şi Rareş Bogdan. 

Rareş Bogdan, cel care este şi şeful delegaţiei României, va fi membru LIBE (Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne), membru în delegaţia la Comisia Parlamentară de asociere UE-Republica Moldova, dar şi membru în delegaţia interparlamentară pentru relaţiile cu Statele Unite ale Americii. 

Un alt liberal, Siegfried Mureşan, este vicepreşedintele grupului PPE dar şi membru BUDG (Comisia pentru Bugete). Adina Vălean a fost investită preşedinte al comisiei ITRE (Industrie, Cercetare şi Energie), în timp ce Cristian Buşoi este noul vicepreşedinte al comisiei ENVI (Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară. 

Ce funcţie are Traian Băsescu

 

Fostul preşedinte Băsescu, ajuns europarlamentar de pe listele PMP, a fost numit vicepreşedinte al comisiei AFET, care se va ocupa de Afacerile Externe, dar şi vicepreşedinte al delegaţiei la Comisia Parlamentară de asociere UE-Ucraina. 

Aceştia nu sunt, însă, singurii europarlamentari români care au aflat ce funcţii vor avea în următorii ani la PPE. Daniel Buda va fi vicepreşedinte al Comisiei AGRI, Marian Jean Marineascu va coordona Comisia pentru Transport şi Turism, în timp ce Eugen Tomac este noul vicepreşedinte al Comisiei de Energie a delegaţiei la Adunarea Parlamentară Euronest, din care fac parte Armenia, Azerbaijan, Georgia, Moldova, Ucraina, dar şi Belarus, care este suspendată. 

Iuliu Winkler şi Lorant Vincze vor fi vicepreşedinte al Comisiei de Comerţ Internaţional respectiv Coordonator al Comisiei pentru Petiţii. 

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27